19

Halsedisse

Gårsdagens gæstevisit inkluderede noget gammelt, solidt uld, som har ligget mange år på hylden. Nu kom det til ære og værdighed, som halsedisse eller vel nærmest en nyfortolkning af sådan en, for den ligner ikke dem, jeg blev udstyret med som barn.

Den er stor, tung og grov, men den er varm og akkurat så skæv, som jeg synes den slags skal være. Den er med mulighed for at snøre til i halsen, så ikke én vind finder vej indenfor.

Den tog kun et øjeblik at strikke, for det foregik på tykke pinde i godt selskab og hænderne skal jo helst have noget at bestille, når jeg sidder stille, så dette her stykke strik var lige, hvad der var brug for.

Halsedissen er strikket på pinde 9. Jeg har slået 110 masker op og fordelt dem med 2 vrang/8 ret, så der var basis for nogle snoninger. Selvfølgelig er den strikket på en rundpind.

På første snoningepind valgte jeg kun at sno over de 6 miderste retmasker, så kraven blev lidt bredere nederst. Den ligger bedre på skuldrene på den måde, men ellers er der yderligere strikket 2 snoninger over samtlige 8 retmasker på hver 10. pind og herefter 4 pinde glat. Maskerne er lukket af og der er hæklet en snor, som efterfølgende er sat i øverst på halsedissen, så den kan strammes til om halsen.

Voila, så er der varme til vinteren. Ah…

Du vil sikkert også kunne lide