32

Min svaghed og min styrke eller hvordan jeg strikker træpinde til spåner

Jeg er ikke verdens mest tålmodige menneske. Jeg er heller ikke meget procesorienteret. Jeg går målrettet efter resultater. Det må ind imellem være frygteligt anstrengende for mine omgivelser.

Vi mennesker er forskellige og vi angriber verden forskelligt. Jeg kender (især) mange kvinder, som er mere proces- end resultatorienterede. De skal ind imellem samarbejde med mig og de kommer på arbejde, for jeg er en hurtig tænker, konkluderer i en fart og er videre, inden de fleste andre har nået at blinke. Det gør selvfølgelig ingenting, hvis jeg kan vente, til andre omkring mig når samme sted hen og det er her, mine omgivelser bliver udfordret. Det er nemlig svært for mig. Jeg ved det. Jeg arbejder aktivt og vedholdende med at huske, at vi er forskellige og der skal være plads til os alle. Også mig, når jeg altså kan finde ud af at vente.

Jeg øver mig hver eneste dag. Man må gerne minde mig om det. Jeg glemmer nemlig også.

I nogen sammenhænge kommer min natur tydeligt til udtryk. Min strikkehastighed kunne være et eksempel. Jeg strikker målrettet og hurtigt. Jeg vil se resultater. Det interesserer mig ikke at dyrke vrangmaskens natur. Jeg er kun interesseret i procesoptimering og ikke interesseret i udførsel, medmindre det netop er med optimering for øje.

Jeg beundrer de, som kan fordybe sig i udførsel af vrang eller indsamler forskellige metoder til opslagning. Det er bare ikke mig, medmindre det forbedrer min strikkehastighed.

Min Lady Marple hænger til tørre. Den har taget længere tid, end jeg kan lide, men jeg har kun strikket på den i tre af de seks dage, der er gået, siden jeg slog op til endnu en cardigan i yndlingsfarven.

Der er heldigvis god brug for både og, når vi snakker temperamenter. Med øvelse er det muligt at forene og udnytte forskellighederne. Jeg elsker, at andre angriber helt forskelligt fra mig. Jeg er utålmodig på egne vegne. Jeg er tålmodigheden selv på andres. Heldigvis.

Fakta:

ModelLady Marple  af Nadia Crétin-Léchenne.

Garn:  Blackhill Højlandsuld i den chunky model, men den kan sagtens strikkes med den almindelige med to tråde holdt sammen. Faktisk tror jeg, at jeg vil foretrække at strikke den i to tråde næste gang.

Pind:  4½ – KnitPro træpinde, som ind imellem var ved at gøre mig rasende, fordi ingenting glider nemt på træ og da slet ikke masker.

Garnforbrug: I alt 387 gram inden vask.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Et dejligt strikketøj, som er gledet nemt og bekvemt over pindene. Måske strikker jeg endnu en i en anden farve. Måske.

Justeringer: Har strikket kroppen 6 cm længere, inden jeg startede indtagninger til taljen. Jeg har desuden strikket knaphuller på 3. pind og ikke på 4. for jeg ville gerne, at knaphullerne sad midt i ribben og ikke ude i kanten :-)

Du vil sikkert også kunne lide