13

De sidste Ingrid Marie

Jeg skulle tage mig sammen. Indrømmet, jeg var ikke sådan at trække op, men jeg gjorde det. Jeg tog gummistøvlerne på og travede ud i haven, hvor jeg plyndrede æbletræet for de sidste Ingrid Marie.

Sådan et friskplukket æble dufter helt fantastisk. Som barn var jeg med mine forældre i æbleplantage og plukke æblerne til jul og de kolde vintermåneder. Der blev plukket Cox Orange og på lager lå Ingrid Marie, som duftede helt og aldeles vidunderligt. Jeg er tilbage i samme sekund, jeg dufter sådan et æble. Skønt.

Æblerne blev forberedt til et par æbletærter. Det er sådan en model “hylden hen og så lidt tilbage”, så der er marcipan i og ikke min sædvanlige kanel. Måske ender det lykkeligt…

Nu står de i ovnen og om et øjeblik kan vi begynde at dufte dem. De er klar, når gæsterne indfinder sig. Vi glæder os.

Du vil sikkert også kunne lide