6

Smuk mandag

Morgenen er kold og mørk, men der er luksus forbundet med kontakten på soveværelsesvæggen, for i det øjeblik jeg tænder på den, spredes mørket og værelset ligger badet i lys, som gør det nemt at navigere i det, der  tidligere krævede et indre landkort. Tænk at vi har levet så længe uden. Vi er underlige. Nu er vi på den grønne gren. Eller den nøgne er det vel på denne årstid.

I køkkenet har stjernen sneget sig ind, så det varme lys fra den er alt rigeligt, til at jeg kan finde vej til badet, som bliver varmt, men kort. Jeg er ikke sådan en, som kan falde i staver under en bruser. Jeg er praktisk og bad er en praktisk foranstaltning, så det er overstået på et øjeblik.

Bagefter er der lyset, som gør det nemt at finde rundt i et klædeskab, som lige nu og for en kort bemærkning stråler af orden. Tøjet skal være varmt i dag. Der er ingen varme tilbage og de snakker om snebyger i regionen. Det er i orden med mig. Jeg har striktrøjer nok og vanter. Jeg har nye, varme støvler. Jeg klarer mig.

Bagefter er der kaffe. Skoldhed kaffe, som er brygget, mens jeg alligevel er på badeværelset. Det smager skønt og jeg nyder, at jeg har en mandag af den slags, jeg elsker. Jeg møder først halv ti. Det er ren luksus for mig. Jeg elsker at der er ro til at starte ugen i adstadigt tempo. Uden stress. Uden jag. Så gør det ingenting, at dagen bliver lang. Der er møde efter arbejde. Jeg skal se mine kolleger. Jeg glæder mig. Jeg skal huske julekort til dem. Jeg må hellere pakke dem. Så er det gjort og jeg er klar til en mandag af de gode. Ah, det bliver en smuk dag. Jeg gider godt.

Du vil sikkert også kunne lide