18

Overmod eller bare dumhed…

Vi lider i den grad af overmod, Kenneth og jeg. Ud i bilen og afsted gik det i retning af City Syd. Der var så mange ærinder, som passende kunne samles under ét tag, syntes vi. Principielt er vi helt og aldeles imod at handle ude i det center (ja, kald os bare hellige, men vi kan lide små butikker med personlig betjening og hyggelige gader med frisk luft mellem indkøbene og derfor støtter vi hellere dem), men nogle af vores ærinder kunne kun gennemføres derude, så der var ingen vej udenom.

Alene det at finde en parkeringsplads var et mareridt. Man skulle tro, at der udbrød varemangel i morgen, for der var ikke den familie i Aalborg og omegn, som ikke havde fået samme idé og derfor også skulle af med fire hjul og en sardindåse. Det lykkedes efter en tid og så gik det med raske fjed ind i Helvedes forgård.

Nu kunne jeg begynde at gisne om alle de menneskers ærinder, men de var formentlig ikke så forskelligt fra mine, så alle vi tåbelige mennesker gled rundt i julepynt og hinanden, alt imens vi desperat forsøgte at få overstået det hele på den halve tid. Altså lige indtil jeg ramte en butik, som havde nogle helt og aldeles uundværlige tekstiler. Nu er jeg en grå cardigan, en grå tunika og en fuchsiafarvet tunika rigere og i den grad klar til at tage mig godt ud. Eller noget…

Kenneth er bare udmattet.

Vi skulle lige ned forbi en af byens bedste grønthandlere. Der blev provianteret af både frugt, grønt, krydderier og lidt fudge til Oline og veninderne. Efter en solid kø var den ged barberet og endelig kunne vi skynde os i retning af udgangen igen, for at komme videre ud og handle de sidste ting.

Jo, Bilka ligger lige overfor grønthandleren, men ikke om ti vilde barbarer fra den mørkeste ende af Mongoliet kunne have fået os indenfor. Vi orkede ganske enkelt ikke, så det var bare ud igen i en pokkers fart, for oppe for enden af Hobrovej ligger Kenneths yndlingsbutik, når det kommer til de daglige indkøb. Nu kunne den også få lov til at lægge ryg til nytårets fornødenheder.

For at være smarte, tog vi en kæmpe omvej. Eller noget…

Kenneth mente, at det kunne betale sig, at tage motorvejen. Der er cirka 1½ kilometer fra Bilka til Super Best, som han foretrækker at handle i, men ikke om vi kunne tage den lige vej. Næ nej. Vi skulle sydover og helt ud til Svenstrup, på motorvejen og så endelig holde i kø for igen at finde en parkeringsplads, da vi endelig nåede frem. Godt vi hygger os i en bil.

Undervejs til motorvejen så vi ind til flere fyrværkeriudsalg. De er flyttet ud på de omkringliggende marker, hvor de har slået sig op i bedste teltstil. Jeg synes, at det er en god idé. Langt væk fra beboelser. Jeg HADER fyrværkeri.

Det nåede nærmest at blive mørkt, inden vi var hjemme igen. Så er en kop kaffe altså ualmindelig velkommen. Og en sofa.

Du vil sikkert også kunne lide