105

Nålepuder

Hvad skal der til, for at blive lige så tosset, som Liselotte?

Ja, det er ikke noget, man bare bliver, det kræver mange års øvelse, men du kan starte med at hækle nålepuder, for så er du godt på vej, tænker jeg. Det er så let, som at klø sig i nakken og man er altså småtosset, hvis man gør det, men det er fin anvendelse af resterne.

De absolut første, sidste og eneste...

Jeg har brugt Mayflowers den bedste bomuld, en hæklenål nummer tre, en stoppenål og noget pladevat. Jeg har også været i knappebeholdningen, for at finde knapper, fordi jeg alligevel ikke gad hækle de små blomster, som ellers var planlagt til at pryde toppen af nålepuderne. Jeg er så doven. Hvis ikke, kunne jeg have hæklet hvad som helst til toppen af kransekagen. En blomme, små tusindfryd eller et lille æble med grønne blade. Nu blev det bare til vintage-knapper.

Start med at slå 6 luftmasker op og saml dem til en ring. Hækl nu 12 fastmasker rundt om ringen. Saml med en kædemaske og fortsæt med næste omgang, hvor du hækler *2 fastmasker i den samme maske, 1 fastmaske i næste maske* og gentager omgangen rundt. Næste omgang øger du også maskeantallet ved at hækle *2 fastmasker i den samme maske, 1 fastmaske i de næste 2 masker* og gentager omgangen rundt. Næste omgang byder på 3 fastmasker mellem udtagningerne… næste 4 og så fremdeles og på den måde ender du med en sekskant. Det er grundidéen.

Trådene skal strammes, for at give facon...

Min sekskant slutter med 8 fastmasker mellem udtagningerne, men det passede bare til min hæklefasthed. Måske skal du have 10 fastmasker mellem udtagningerne, før du synes, at den er stor nok. Det er ligegyldigt og alene bestemmende for den endelige størrelse.

Nu hækler du endnu en sekskant i samme størrelse. Når det er gjort, hækler du de to sekskanter sammen vrang mod vrang med en omgang fastmasker, men inden du lukker den helt, fylder du den ud med pladevat.

Det sidste du gør er, at du tager en tråd og syr kryds fra midten og ud til hvert af de seks hjørner. Hvor meget du vil stramme tråden, bestemmer du selv. Prøv dig frem for det bedste resultat… hvis du altså er lige så tosset, som jeg er :-)