20

Smukke Danmark

Jeg har været nye steder i dag. Det elsker jeg og denne årstid er som skabt for god tid ude på landevejene. Der er så utroligt smukt allevegne og jeg nyder, når jeg har tiden til at gøre holdt undervejs.

Jeg har lært, at der ligger tre gravhøje lige foran Malle Kirke. Det vidste jeg ikke, før jeg i dag passerede. Faktisk tror jeg aldrig, at jeg tidligere har kørt på landevejen forbi Malle Kirke. Der er smukt.

Malle Kirke

Gravhøjene kan ikke ses fra denne vinkel. Jeg er nemlig kørt fra landevejen og ind på en lille, smal vej, som fører allevegne hen, hvis man gider. Jeg gad sådan set godt, men i dag havde jeg et ærinde i nærheden, men jeg nåede at nyde udsigten.

Efter endt gerning havde jeg besluttet, at Løgstør skulle have en visit. Jeg ville ned til havnen. Først snuppede jeg lige ti minutter ved bolværket dernede. Solen skinner vidunderligt i dag og det skulle nydes, så det blev det…

Løgstør

Lige overfor ligger en Netto, så der skyndte jeg mig ind efter fornødenheder. En flaske iskoldt vand kunne være et eksempel. Det kunne en stak ugeblade også. Vandet drak jeg, men bladene smed jeg ind bag i bilen, for nu ville jeg udforske den sidste del af havnen.

Man kan blive så overrasket. Jo længere jeg fortsatte ud langs havnen, jo smukkere blev der. Løgstør er en smuk by, som ligger helt vidunderligt på kanten af Limfjorden. Langs havnen ligger mange huse, som har den fineste udsigt ud over vandet. Man kan godt blive en smule misundelig.

Til sidst kunne jeg ikke komme længere, men var også endt på en af de smukkeste pletter jeg har været på længe. Helt ude for enden af havnen ligger Limfjordsmuseet. Jeg har hørt om det, men aldrig besøgt det. Det gjorde jeg nu heller ikke i dag, men jeg lagrede stedet i hukommelsen, så jeg en anden dag kan tage familien med derud, for der er ualmindelig skønt.

Limfjordsmuseet

Limfjordsmuseet ligger utrolig smukt ved Frederik Den Syvendes Kanal et godt stykke ude af Kanalvejen. Jeg blev virkelig overrasket over at finde så smukt et hjørne af Danmark og jeg elsker, når jeg kommer forbi steder, som kan gemmes til senere udforskning. Det her er et af de steder. Jeg er slet ikke i tvivl.

Frederik Den Syvendes Kanal

Jeg satte mig et øjeblik i græsrabatten, mens jeg drak lidt vand og nød stilheden. Det gjorde godt. Bagefter var det retur mod Aalborg, men inden fik jeg en kort, men hyggelig snak med en af de ansatte på museet. Han viste mig et morgenbillede, han havde taget af det smukke, hvide hus på øverste billede. Han havde virkelig fået et smukt billede i morges, hvor solen gjorde, at huset spejlede sig smukt i kanalen. Jeg var svært misundelig og han opfordrede mig til at komme en tidlig morgen. Jeg er ikke sikker på, at det kommer til at ske, men idéen var fristende.

Huset er forøvrigt bygget samme år, som vores hus er. Det er lidt sjovt at tænke på.

Turen tilbage til Aalborg var stort set begivenhedsløs, men hyggelig. Da jeg nåede til bakken lige før Sebber, besluttede jeg mig for, at udsigtspunktet deroppe skulle have en visit. Som der dog er smukt i Danmark…

Sebbersund

Oppe fra bakken kan man se helt ned over Sebbersund. Udsynet er imponerende og slet ikke til at fange med kameraet, men der er ualmindelig smukt deroppe. Neden for bakken snor Løgstørvejen sig. Den lå og ventede på mig, så jeg trak tiden og tog mig god tid deroppe.

Til venstre kan man se til Nibe…

Udsigt til Nibe

Jeg skulle passere Nibe på min vej hjem, men inden var der tid til at sidde et øjeblik på udsigtspunktet og bare nyde, at Danmark folder sig ud i hastigt tempo for øjeblikket.

Landskab

Til højre ligger det mest fantastiske landskab. Det ligner rester fra istiden. Synet af bakke og dal, fjord og smågårde gør glad, så jeg var let om hjertet, da jeg omsider tog benene på nakken og fik fundet bilen igen.

Jeg elsker, at der er muligheden for og minutterne til at lade tiden stå stille et øjeblik, for lige at trække vejr helt ned i maven. Jeg elsker denne årstid, hvor det er svært at lade være. Jeg har godt af det.

Weekenden er skudt i gang og om lidt venter lidt til maven på terrassen. Ah…

Du vil sikkert også kunne lide