62

Frikendt

I sidste uge var jeg til det helt store sundhedstjek hos lægen. En millionmilliard blodprøver, en alvorlig snak og et alt for højt blodsukker senere sad jeg i min bil og forsøgte at forstå, at jeg havde potentialet for en diabetes og måske endda allerede havde inviteret den indenfor. Det var lidt af en streg i den regning, som i forvejen tæller opad for hvert år der går, hvor jeg ikke er sådan særlig fokuseret på mig.

Jeg er kommet ud af træning. Efter i mange år at have Alexanders behov for øje, kombineret med forsøget på også hele tiden at have Oline og hendes behov medindregnet, var jeg efterhånden nået der til, at jeg helt og aldeles forlod mig på en tyrkertro på det jernhelbred, jeg altid havde været udstyret med. Tro kan flytte bjerge, men… vil man ikke selv passe på sig selv, er det godt at have en læge, som vil.

Jeg blev indkaldt til sundhedstjek i sidste uge og jeg tippede til den forkerte side, da jeg fik målt blodsukkeret. Pokkers… og så var der alle de andre prøver, de også tog den dag… og…

Der har været så rigeligt at spekulere på og det kombineret med, at jeg tog en kold tyrker på Cola-fronten, efterlod det mig som en abstinensplaget, bekymret Liselotte, som slet ikke kunne overskue verden. Forude blinkede i dag, hvor svar på alle blodprøverne skulle være klar. Jeg fik dem for et øjeblik siden.

Der var kun godt nyt. Heldigvis. Faktisk var der lutter gode nyheder. Frikendt helt og aldeles for diabetes. Langstidsblodsukkeret var simpelthen så flot, vitaminer, mineraler, levertal og andet målbart viste bare, at jeg var fuldt og godt dækket ind på alle fronter og allerbedst viste det sig, at mit immunforsvar har taget et kraftspring og nu ligger simpelthen så flot, så jeg blev helt rørt. Det har plaget mig gennem de sidste par år, hvor det har været helt i bund, men det har taget revanche til den gode side.

Man kan blive så glad nogen gange, at man næsten ikke kan være i sig selv. Det er sådan jeg har det nu… og til allersidst tog jeg mig endelig sammen til at sige højt, at jeg ikke vil være ryger længere. Det er ikke sikkert, at jeg kan finde ud af ikke at være det, men det skal forsøges. Jeg prøver snart, for det er vel på tide, at også jeg begynder at passe på mig, men inden skal der pokkertagemig ryges igennem, så ser I en røgsky ryge forbi i raketfart, kan det godt være mig. Så er I advaret.

Du vil sikkert også kunne lide