12

Mandag med solskin

Denne mandag morgen er startet tidligt. Det er ikke hver uge, jeg kan putte mig under dynen og starte ugen langsomt, men det gør ingenting, for jeg er udsovet og klar. Haven har fået en visit, men ikke før den røde besøgskat var færdig med at jagte fugle lige udenfor mit vindue. Ikke fordi jeg synes, at den skulle, men fordi fantasien var så udtalt, at den skulle have lov. Den kravlede op i træet med fuglefoderhuset og satte sig på lur. Jeg ved ikke, om den tror, den er usynlig, men det lykkedes i hvert fald ikke. Til gengæld faldt den ned og er måske så færdig med at anvende den metode.

Have med morgensol

Solen skinner fra en skyfri himmel. Der er ikke varmt, men der er solskin og så er jeg omtrent tilfreds. Træerne i haven er ved at være sprunget ud. Naboens vimpel er næsten forsvundet i bladløv og om en uge, kan man ikke se den længere. Jeg er ved at være dækket ind.

Mandag morgen

Inde under dynen ligger Oline. Egentlig skulle hun være på vej til Berlin, men det er svært at være hjemmefra endnu, så hun måtte melde forfald. Det er ikke sådan at blive konfronteret med den skinbarlige virkelighed som tolvårig. Man får en følsom sjæl, som ikke er modtagelig for logik og fornuft og så er det sådan, det skal være. Jeg kan sagtens agere slavepisker i en uge, så der er planlagt forårsrengøring og pligtlæsning. Nå ja… og et ekstra kram eller to, når der er brug for det. Jeg er jo ikke helt urimelig. Kun næsten og glad for udsigten til at have hende for mig selv i en hel uge.

Det bliver en god dag. Jeg kan mærke det.

Du vil sikkert også kunne lide