23

Olines påskecookies

Oline fik lyst til cookies. Vi har sådan en grundopskrift, som kan varieres i det uendelige og den er for den dovne og de, som ikke er lagerførende i Muscovado eller andre varianter af den helt mørke sukker, men gerne holder sig en pose rørsukker i skabets søde ende og altid har en ekstra pakke smør og et æg på køl. Har man det, er man klar til at bage kæmpecookies…

Vanille-/Chokoladecookies (cirka 20 stk)

Du skal bruge:

  • 300 gram hvedemel
  • 1 tsk. natron
  • ½ tsk. salt
  • 2-3 tsk. vaniljesukker
  • 250 gram smeltet smør
  • 325 gram rørsukker
  • 2 æg
  • Mindst 200 gram grofthakket chokolade og gerne lidt af hvad hylderne gemmer. Hvid eller mørk er hip som hap eller begge eller…
  • – og så er Kenneth og jeg vilde med nødder, så lidt af dejen bliver suppleret med val- og hasselnøddekerner, bare fordi…

Du gør sådan:

Vej af og bland mel, natron, vanillesukker og salt sammen i en skål. Rør den smeltede smør og sukker sammen i en anden skål. Pisk æggene i ét ad gangen og spørg os ikke hvorfor, men lad det være én af de der utallige ting man gør, bare fordi ens mor engang har lært én at gøre sådan.

Bland nu det hele sammen, tag to spiseskeer og sæt derefter smukke, sirlige bjergtoppe på bagepapir med rigtig god, ST O R afstand, for kagerne er gavmilde og breder sig gerne ud over et meget større areal, end du og jeg havde fantasi til at forestille os.

Bag så kagerne ved 175 grader i 12 minutter eller måske er det løgn, fordi ovne er hamrende forskellige og aldrig nogensinde til at stole på. Husk i stedet at holde øje med kagerne. Når de begynder at blive lysebrune, skal de ud af ovnen og bliv ikke forskrækket over, at de stadig forekommer at være A L T for bløde og nærmest flydende. De skal køle af nu. Om lidt er de seje stykker Himmerige. Jeg lover det!

Se bare…

Kagerne kan fyldes med hvad som helst, så det er virkelig sådan en grundopskrift, som kan varieres i det uendelige. Citronskal og lidt saft. Ingefær i stedet for vanille. Chokoladeknapperne I ikke nåede at få spist eller noget helt femte. Det er bare at eksperimentere eller være kedelig. Som os.

Du vil sikkert også kunne lide