13

Beriths indiske hjørne

Kan du huske, at jeg fortalte dig om Beriths fantastiske, indiske Julemarked i december?

Hun er ikke til at stoppe, så i går var der officiel åbningsdag oppe på Lønstrups hyggeligste campingplads, som Berith driver. I receptionen er der Indisk Butik med hylde op og hylde ned med fantastiske og ikke mindst rørende billige stykker guld, hvis man altså er til det indiske. Det er jeg, så jeg var ikke sen til at finde op omkring Berith. Det var ikke forgæves…

Der var for eksempel indiske sengetæpper syet af gamle sarier og så smukke, at det er umuligt at vælge mellem dem. I stakkevis ligger de på hylderne og jeg skulle vælge ét. Det tog lang tid. Jeg siger det bare. Nu endte det med dette her og jeg elsker de smukke farver. Det er vendbart og på den anden side er anderledes, varme farver, som sender signaler om paprika og karry.

Jeg skynder mig lige at røbe for dig, at det kun koster det halve af det du skal betale hos f.eks. Hay. Sig det ikke til nogen. Eller sig det faktisk bare til hele verden, for Berith holder jo åbent. Jeg spurgte hende og her er hendes åbningstider med hendes egne ord:

Folk kan komme i åbningstiden (9 – 17/18), som er alle dage fra nu til sept. også i weekenden. Jeg har middagslukket ml. 12 og 15 indtil midt i maj, derefter middagslukket ml. 12 og 14. og åbent til 19.

Sådan! Det skal man da ikke siges mere end én gang, så har man da fattet cyklen og er på vej. Det er i hvert fald ikke sidste gang, jeg har været forbi.

Jeg købte også en silketunika. Let som en sommerbrise og den føles lige sådan, når jeg har den på. Den er i en, for mig, uvant farve, men man skal springe ud på dybt vand engang imellem…

Den er helt igennem fantastisk og udført med en sirlighed, som er imponerende. Den kan ikke vejes, for den vejer ingenting og alligevel bærer den de smukkeste broderier og små, smukke perlemorsknapper. Og solbrun hud vil være smukkere iført den…

Og så kostede den jo ingenting. Overhovedet. Trehundredeoghalvtreds kroner og den ligner en million. Jeg si’r det bare! Og der er mange, mange flere farver og det er meget, meget vanskeligt at vælge. Jeg si’r det bare! Og knitrende, hvide i bomuld. Med lige så mange og endnu flere smukke broderier. Og til f.eks. KUN ethundredeogfemogtres kroner. Ja, du læste rigtigt. Kom nu af sted.

Du vil sikkert også kunne lide