14

Søndag er i orden med mig

Der er kommet lidt regn det seneste døgn. Tagrendeforstoppelse bliver tydelig i den slags vejr og vi havde fornøjelsen af et endog meget larmende vandfald lige udenfor et af stuevinduerne. Periodisk var det så intens, at det blev vanskeligt at høre hinanden. Jo, der kom vand fra oven, men det har valgt ophold nu.

Jeg vågner klokken seks, som jeg plejer. Jeg prøver forgæves at sove lidt mere, men det duer ikke. Heldigvis er haven åben for besøg også på den tid af døgnet. Solsorte har travlt med at trække orm af græsplænens gavmilde overflade, da jeg træder ud på havestien og trækker vejret helt ned i tæerne. Mild, frisk og med duften af muld. Sådan dufter haven en majmorgen efter en massiv og langvarig byge. Det er en fryd at have egen plet at træde ud på, når man har lyst.

Regnen var ventet, så jeg havde forberedt mig. Store, flade zinkkar på terrassen skulle opsamle regnvand til gavn for planter og fugle. Nu er der godt, blødt vand at trække på. Planter, der savnede, står allerede og drikker.

Længere nede i haven er rabarber på vej op af jorden. De første er forlængst høstet, men der er nye på vej. De kan lide regnen. Lige om lidt er der masser at høste. Der er basis for en rabarberdrøm. Uhm…

Søndag er de sidste forberedelser til hverdagen. Søndag er blødkogt æg, ost og skiver af gårsdagens kærlighedsbrød. Søndag er varm kaffe, strygetøj og en film i sofaens gode hjørne. Søndag er tomme vasketøjskurve og ren samvittighed. Søndag er så meget i orden med mig. Ah.

Du vil sikkert også kunne lide