20

Eftermiddagsluftetur

Dødishul. Det er hvad jeg har været ved i dag. Madum Sø er Himmerlands største sø og var faktisk slet ikke intentionen denne søndag eftermiddag tilbragt i godt selskab. Det var derimod Mosskov Pavillonen og Store Økssø, men vi var ikke de eneste med den idé, så vi skrottede den i en fart og endte ved dødishullet, som var helt og aldeles vores og stille.

Stille som i S T I L L E med stille på. Ah…

En enkelt and trak spor og ellers var søen blank og fordi vandet i Madum Sø er meget klart, kan man nærmest føle, at man kan se til verdens ende gennem det smukke vand. Søvandet er surt og næringsfattigt, men til gengæld er her ingen humusstoffer, til at farve vandet brunt og derfor opleves søen som ren og helt klar. Den er meget smuk.

Det gode selskab var Oskar, Kenneth og Visitsen, som er vores dejlige selskab til engang i morgen, hvor vi sender hende videre ud i verden. Jeg ville gerne vise hende Rebild og Rold Skov, men Kenneth mente at kende vejen og så skal man da være et skarn for at blande sig, så vi så i stedet Madum Sø ;-)

Det blev en dejlig, farve- og duftrig omend alt for kort tur, men man skal altid huske at lidt er bedre end ingenting.

Ingen faldt i åer og vandløb, men Oskar var vild med dem. Der er meget at opleve i en skovbund, når man er menneske og hund.

Nu er vi forlængst hjemme igen og nyder, at vi er mætte af ostemadder, muffins og varm te. Ingen pligter og kun hygge. Årh for pokker, jeg glemte lige, at jeg skal stryge. Fandens!

Du vil sikkert også kunne lide