25

Kosmisk Rum

På vores udflugt til Randers Kunstmuseum ville Ella gerne se og lytte til en dejlig udsendelse om Poul Anker Bech. Hverken Oline eller jeg har det specielt godt med at sidde med høretelefoner på, så vi snuppede i stedet en hurtig afstikker. Sikke en afstikker. Vi elskede det. Sansebombardementer er lige hvad man efterstræber på ture som den i dag.

Inde i et næsten hemmeligt rum, lidt gemt af vejen, skulle det vise sig, at endnu en af dagens store oplevelser lå gemt…

Ethundredeogseks dage på en bambusflåde for at krydse Stillehavet. Året var 1993. Turen gik fra Kina til Amerika. Ind imellem var der kun hav, hav og atter hav. Ind imellem var der sekstusinde meter vand under flåden og en uendelig himmel over. Uendeligheden.

Det er uendeligheden, den færøske kunstner Tróndur Patursson forsøger at give os en fornemmelse af med sin spejl- og glasinstallation Kosmisk Rum. Det lykkes rigtigt godt. Oline kastede sig hovedkuls ud i at sanse med det samme.

Væggene består af farvedekorerede glaspaneler. Loft og gulv består af spejle. I loftet er malet illusoriske, sorte revner.

Jeg gjorde det samme, men kom til at kigge nedad og opdagede uendeligheden. Den bryder min hjerne sig ikke om at stå ovenpå.

Jeg kravlede ud til kanten og opgav at foregive, at jeg var modig. Tværtom. I døråbningen kunne jeg være, men ikke om mit kontrolcenter ville lade mig betræde rummet igen uden det blev fulgt af håndsved og kvalme. Lidt tøsedreng er man vel altid…

Jeg turde lige driste mig til at fotografere uendeligheden. Ude fra og i sikkerhed.

Jeg elskede, at min elskede Oline udkom i en millionmilliard eksemplarer. Hun er det bedste, jeg ved :-)

Du vil sikkert også kunne lide