30

I godt selskab på Villa Vest

Først et par gode timer med næsen i solen, koldt i glassene og allerbedst det dejligste selskab.Vi blev siddende, hvor vi var. Butikkerne var åbne og fyldt med fristelser, men Lønstrup er overrendt i påsken. Anderledes kan det vist ikke siges. Alene at komme ind i byen er en opvisning i tålmodighed og tolerance. Alle veje er tilsyneladende forvandlet til fortorv, hvor de ferierende spadserer i adstadigt tempo i både fjerde og femte position, så kørebanen er noget, der var engang.

Jeg ville formentlig aldrig komme der på det tidspunkt, medmindre vi havde dejlige venner oppe på bakken ovenfor Dybet. Der kommer jeg til gengæld også gerne. Udsigten er formidabel, huset hyggeligt og selskabet uovertruffen.

Vi snuppede nogle timer med sol på næsetippen, gode snakke om alt og ingenting. Vigtigt og ikke så vigtigt, men til gengæld meget, meget underholdende.

Da spisetid nærmede sig, spadserede vi tværs gennem byen. Vi skulle til enden af verden. Ud, hvor man spiser, så englene slår sig ned og glemmer alt om madpakkerne.

Spadsereturen er ikke lang, men hyggelig og giver et kig til nogle af byens huse. Mange er fastboende og der er tradition for at vedligeholde husene, så det er en smuk tur.

Der er mange huse til salg i Lønstrup lige nu. Dejlige steder, men alt, alt for kostbare, synes jeg.

Theodor Jensen sælger nogle af dem. Jeg elsker det håndmalede skilt med skæve bogstaver og en dækningsgrad, som er næsten kritisabel, men det ses jo ikke, når musikken spiller og han er sikkert ligeglad og kun udmærket tilfreds med, at priserne er, som de er.

Ude på kanten af verden ligger Villa Vest. Uhm…

Aftenen levede helt op til mine forventninger. Maden er et sandt sansebombardement af smag, tekstur og smukke anretninger kombineret med et engageret personale, som forstår at hygge om gæsterne.

Omgivelserne er smukke. Man sidder på det yderste af klitten omgivet af et smukt, småsprosset vinduesparti med udsigt over Skagerrak. Det er slet ikke dumt og så var selskabet skønt. Sikke vi fik grinet. Det ER svært ikke at være begejstret, men det skulle vise sig, at der heller ikke var grund til andet.

Vi startede med champagne og lækre snacks. Tynde knækbrødsstænger, ristede brødstykker med tre slags hjemmerørt mayonnaise (safran, laks og estragon) og en lille stak saltmandler og lækre, smagsstærke oliven. Det hele smagte fremragende.

Måske på grund af det gode selskab (Christina og John spiser hele påsken på Villa Vest, så de er vel snart at betegne som stamgæster) fik vi som appetitvækker lov at smage  jomfruhummer med kål i forskellige teksturer, karse og malt. Det smagte vidunderligt, som alt fra det køkken gør.

Vi havde valgt VV menuen, som bestod af:

  • Stenbiderrogn med kartoffel, purløg, løg og fløde fra Sønderhaven.
  • Kalv med løg og selleri i forskellige teksturer, aromatisk sauce og sprøde flager.
  • Æble og karamel, estragon og kærnemælk fra Sønderhaven.

(Og ja, Kim, jeg har rettet stavefejl, for lidt skolelærer er der jo over mig. Som om…)

Det hele var en rigtig dejlig oplevelse og personalet husker at hygge om gæsterne. I min bog er der plads til meget, hvis man husker, at kunderne er overlevelse og derfor skal forkæles med charme, smil og service. Det husker de på Villa Vest, hvor alt personale, der kommer i restauranten, er åbent, smilende og klar til at formidle fantastiske oplevelser.

Vi nød dejlige vine til maden. Vi nød udsigten til hav, strand og en himmel, som langsomt skiftede farve fra blå til violet.

Vi nød hinandens gode selskab og det tog ikke mange minutter for mig at lande i en tilstand af ren og uforfalsket nydelse og velvære. Det er livgivende og energi-genererende at sidde i godt selskab og blive sanseforkælet.

Jeg grinte meget i går. Jeg elsker at grine. Jeg er vild med humor og uhøjtidelig tilgang til verden. I går var jeg i selskab med en flok, som har det på samme måde.

Villa Vest er på alle måder en dejlig oplevelse. Gastronomisk er den udsøgt, omgivelserne kan man ikke klage på og som jeg skrev tidligere, er personalet fuld af charme og lyst til at gøre din oplevelse komplet.

Kostbar? Ja, det tror jeg, at de fleste mennesker vil synes, men så spar op! Gå og glæd dig, mens du venter. Det er der god grund til. De får mine varmeste anbefalinger, de dejlige mennesker på kanten af verden.

Restaurant Villa Vest

Strandvejen 138 Lønstrup • 9800 Hjørring • Telefon: 98 96 05 66

Du vil sikkert også kunne lide