11

Genopstandelse er vel så mange ting?

Jeg har fundet en plads i hjørnet på terrassen. Her fra kan jeg betragte Kenneth, der slår græs. Jeg kan se Oline, som læser fysik og laver smukke noter. Jeg kan nyde, at Oskar ligger lige op ad og ånder tungt og roligt, mens jeg lader masker glide gennem hænderne og i stedet for at lytte til lydbogen på min iPod, lader jeg virkeligheden fylde ørerne.

Dagens tema om genopstandelse passer på de liv, der udspiller sig omkring mig lige nu. Nyt liv er temaet for flere af dem, jeg holder af. Det glæder mig og den glæde har fulgt mig, siden jeg fik gode nyheder om en veloverstået operation i går aftes. Jeg ser liv blomstre, finde nye veje og genetablere. Jeg ser, at alt kan lade sig gøre, hvor viljen er.

Denne formiddag fik jeg lov til at hilse på min families første barnebarn fra min generations hænder og lænder. Han er en lille sukkertrold med det sødeste smil og de dejligste kinder. Han gjorde mig blød om hjertet og eftertænksom, for pludselig er vi der, hvor min generation bliver bedsteforældre. Jeg er altså slet ikke klar, men det synes jeg, at den nybagte mor er, så mon ikke det her handler mere om mig og min selvopfattelse, end noget som helst andet? Jeg tror det og lækker var han altså, selvom mine børnebørn gerne må ligge mange år ude i fremtiden.

Genopstandelse er vel så mange ting. En ny chance. Et nyt kapitel at tage hul på. Jeg kender flere, som har fået den lykke forærende. Det er jeg rigtig glad for.

I morges vækkede jeg Oline med French Toast. Om lidt skal vi spise lækre, sprøde pærer. Til aften vil vi grille og nyde, at det kan lade sig gøre. Ah, jeg holder af torsdag, når den falder sådan ud.

Du vil sikkert også kunne lide