6

Stille lørdag

Sommerfuglebusken

Sommerfuglebusken lever op til sit navn denne formiddag, hvor de smukke insekter sværmer. Jeg har set fire forskellige sommerfugle. Citronsommerfuglen og Admiralen er de eneste, jeg kender navnet på, men smukke var de nu alle fire.

Sommerfuglene svælger i nektar, mens jeg med fortvivlelse iagttager hvordan staudebedet langsomt forvandles til noget, jeg slet ikke kan genkende. Regnen har slået stauderne til plukfisk og de Katost, som på nuværende tidspunkt plejer at være sommerens smukkeste indslag med deres lyserøde skyer af blomster, ligger hen ad havestien i en ynkelig og ituslået forfatning.

Til gengæld kan jeg mærke, at det passer mig svært godt, at planen i dag er lidt ukrudtsbekæmpelse. Det kan hurtigt tage overhånd og der går alt for mange dage mellem vi kan være i haven uden regntøj. Det giver ualmindelig gode betingelser for ukrudtet, så nu skal det have en omgang denne formiddag. Det kan bare komme an! Jeg er klar.

Hvornår?

Figenen er blevet kæmpestor. Til efteråret skal den klippes ned. Den er blevet så stor, at den nu vokser godt og vel ind over vinduerne i køkkenet og hernede på mit arbejdsværelse, så nu er det tid for en studsning, selvom jeg elsker udsigten til figen og estragon.

Jeg har endnu ikke høstet én eneste moden figen. Jeg plejer at spise friske figner nu, men i år har vejret ikke givet de bedste betingelser. Jeg håber, at der snart kommer nogle uger med sommervejr, for så kan der høstes i stor stil. Uhm…

Bærestykke

Bærestykket på den nye Hulkrussweater er færdigt. Forude venter en uendelighed af glatstrik på pind tre. Trøjen bliver ikke færdig foreløbig, kan jeg mærke, men jeg har ingen hastværk. Først var der lidt ukrudt og nogle stokroser, som trænger til støtte. Jeg må i gang.

Du vil sikkert også kunne lide