26

Hylden Hen

Lørdag formiddag kunne bruges på en indkøbstur til torvet. Den kunne bruges til at svinge støvsugeren, for det er ingen hemmelighed, at her trænger. Den kunne også bruges til at bage en kage, skrive tre breve og indhente den forsømte madplan, men faktisk strikker jeg.

Jeg strikker alt for lidt for øjeblikket. Jeg arbejder i stedet. Det første savner jeg, men det sidste gør jeg med stor glæde og fornøjelse og man kan ikke få alt her i verden, så jeg tager en dag ad gangen og glæder mig over, når jeg kan finde øjeblikke, som kan forvandles til strikketid.

I går slæbte vi enorme mængder garn indenfor i Garnudsalg, for der er kommet Supersoft eller Blackhill Højlandsuld, som Kenneth kalder sit produkt, til lageret. Mange kasser. Nogle farver er nye. Nogle er gamle kendinge. Det er altid sjovt at være med, når han modtager varer, men så strikker jeg jo ikke, selvom den nye farve Landæg, kommer til at friste og jeg måske ender med at må insistere på strikketid i den nærmeste fremtid. Endnu er garnet ikke talt op og derfor heller ikke lagerført, men det er båret indenfor, kan min krop mærke ;-)

Jeg er en strikker. Sådan én, som elsker at have garn mellem hænderne og faktisk synes, at jeg spilder tiden, hvis ikke pindene klirrer. Jeg er vild med det og det er en del af mig, som jeg slet ikke kan undvære. Det er min ventil og jeg slapper af, når jeg sidder og nørkler. Så kan jeg endelig finde ud af at sidde stille og det er godt for mig, men for øjeblikket kan jeg ikke finde stamina til de store, indviklede projekter. Der går ganske enkelt for lang tid mellem tiden til fordybelse og det er ikke befordrende for en tålmodighed af en ualmindelig ringe størrelse.

Så er striber geniale…

Stribestrik og tilfældighedernes orden er afslappende ud over det sædvanlige. Spændingen stiger i de sekunder, hvor jeg lukker øjnene og stikker hånden ned i garnbunken, for at finde næste stribefarve. Ind imellem nægter jeg. Så lukker jeg igen øjnene og prøver lykken endnu en gang, men jeg prøver at lade anarki herske og selv fungere som loyal undersåt. Det går ganske rimeligt og allervigtigst får jeg strikket. Lidt og ind imellem :-)

Du vil sikkert også kunne lide