16

Må man testligge en hængekøje her?

Kan du lide hængekøjer, kender jeg stedet, hvor du kan købe de fedeste af slagsen og de sender gerne til Danmark. Jeg har før benyttet mig af, at de sender hurtigt og uden problemer, men når vi er i Amsterdam, skal jeg altid ned forbi på Marañon Hammocks på Singel. Jeg skal lige ind og se den næste, jeg skal drømme om og ønske mig. Der er altid endnu en, som er lækrere, større, smukkere eller bare bredere, end den, jeg allerede har. Sådan må man ekspandere i hængekøjer, når man kan lide at dovne og det kan jeg.

Hængekøjerne kommer fra forskellige verdensdele. Forskellige kulturer afspejles i udformningen af de mange hængekøjer og der er en for alle. Der er farverige og generte. Der er åbne og lukkede. Der er en imponerende samling nydelse og jeg skal rundt og røre, folde ud, beundre og drømme, hver gang jeg er der.

Jeg falder altid for de, som ikke råber, men rummer. Jordfarverne og den grove kanvas taler til mit indre behov for udvortes ro og jeg elsker, at de er smukke, stabile, rummelige og så holder de snildt til en dansk sommer. Engang boede jeg, så der snildt kunne hænge en hyggelig hule i stuen. Mine unger har sovet, hygget og leget i hængekøjer hele deres barndom.

Nu bor jeg i et ethundredeoghalvtreds år gammelt bondehus med tilsvarende lavt til loftet og har derfor ikke plads til indendørs hule. Jeg må ud og derfor bestemmer vejret, men en sommerdag med næsen i vejret og en god bog på maven er slet ikke utopisk dagdrømmeri.

Købte jeg så endnu en hængekøje med hjem? Nej, ikke denne gang. Næste gang. Helt sikkert. Jeg ved lige akkurat hvilken en, der skal med hjem. Altså indtil jeg ser den næste, jeg gerne vil tilbringe timer i.

Du vil sikkert også kunne lide