26

Uden filter, mens jeg venter…

Nogen dage kan jeg slet ikke lide mig. Jeg synes, at jeg er grim. Håbløs. Så undgår jeg spejle, fordi jeg ikke lever op til forventningerne.

Andre dage elsker jeg, at min hud ældes og jeg finder nye rynker med jævne mellemrum. Jeg kan lide mine krøllede øjenlåg. Jeg kan lide mine furer omkring munden. Jeg kan lide mit ar på halsen. Jeg holder endda af, at min hals har forandret sig og lægger sig i fantasifulde og bølgende folder, når jeg bøjer ansigtet i forskellige vinkler.

Jeg jubler, når jeg finder endnu et Ole Ernst (måske ved du det ikke, men de venter ude i fremtiden, de der små, stive og umiskendeligt grå øjebrynshår, som stritter modigt og provokerende frem af ansigtet, når du intetanende står foran spejlet en tidlig morgen) og jeg kan finde på at gemme det, så Lone også kan få fornøjelsen, inden jeg fjerner det med min bedste ven; pincetten.

Jeg er fuld af tilgivelse og storsind. De grå hår er i orden og jeg spejder efter nye, når jeg prøver at tæmme manken. Jeg tænker, at jeg kan lide, at jeg mærker og er mærket af livet. At mit maveskind er rillet som et vaskebræt og mine bryster lader til at finde livet ved jorden mere og mere attraktivt. Jeg synes, at det er i orden, at kroppen ind imellem protesterer, når jeg tvinger den til ignorere de medfødte skavanker. Engang gjorde den det bare. I dag skal der overtalelse til og jeg tilgiver.

Jeg føler mig på ingen måde gammel. End ikke i nærheden, men huden lever sit eget liv og rynkerne har deres egen dagsorden, så man kan enten elske dem eller lade sig undergå en eller anden eksotisk behandling, som skal fjerne eller minimere, hvis man ikke er genetisk disponeret for glat hud langt op i alderdommen. Jeg forbeholder mig retten til at elske alt det, der sker.

Jeg holder af mig og jeg gider ikke ligne mig, da jeg var femogtyve. Jeg gider ligne mig. Nu og her.

For det meste.

Nogen dage lever jeg nemlig ikke op til forventningerne og så undgår jeg spejle.

Du vil sikkert også kunne lide