12

De skjulte skatte

Nogle dage gemmer på skjulte skatte. I dag skulle jeg til tandlægen. Det er ikke min yndlingsbeskæftigelse, men det skal passes og jeg gør det. Jeg kommer i vældig god tid og sidder gerne i venteværelset, hvor jeg sveder angstens kolde sved, mens jeg øver mig i at trække vejret langt ned i maven. Stille og uden at vække for meget opsigt. Pyha…

Jeg har et traumatisk forhold til tandlægen. Jeg fik engang en ørefigen og en tvangsfiksering i gave af en emsig en af slagsen. Sådan én med knæ i maven og begge arme fikseret over hovedet, mens der blev boret. Den oplevelse sidder i kroppen og jeg kan ikke slippe af med den, men jeg ved, at jeg har den og jeg er et menneske, som konfronterer den slags, så jeg tager ned til tandlægen og sidder gerne længe og venter, fordi jeg tror på, at det er godt at være lige dér, hvor alle vil mig det godt. En skønne dag når mit ubevidste også til den erkendelse, er jeg sikker på. Der er et stykke vej endnu, men omfanget af forståelse for mig og mine traumer føles uendelig og det er jeg meget taknemmelig for.

I dag fik jeg ros. Og en tandrensning. Og slap for at få brækket en krone løs. Det var den ene af de skjulte skatte, onsdag gemmer på.

Den anden skat er den kop kaffe, jeg sådan har længtes efter og som smager helt igennem vidunderlig.

Den tredje skat er, at Trine havde et afbud og jeg derfor når til frisøren. Helt impulsivt, men jeg trænger. Jeg ser træt ud, synes jeg. Lidt opgradering må der til og jeg var bare så heldig, at der lige blev plads til mig. Jeg glæder mig.

Den fjerde skat er et resultat af den første skat. Hvis jeg havde været igennem en omplacering af en krone, ville jeg have haft for ondt til rigtigt at nyde Lenes gode selskab. Omplaceringen slap jeg for, så jeg skyndte mig at ringe til Lene, for at høre, om hun stadig var frisk på at give en kop eftermiddagste. Det var hun heldigvis. Det er en god dag!

Nej! Det er faktisk en fantastisk dag! Ren forkælelse. Jeg gider det!

Du vil sikkert også kunne lide