30

Fade to grey

Solskin over Gug og fornemmelsen af at det rent faktisk kunne være en af de kølige sommermorgener, vi har i Danmark fik mig i haven for at tage en stak billeder af den nyeste strik. Der er tørvejr derude. De snakker om skybrud ligesom det, Lone havnede i fredag aften, men lige nu er der stille og næsten sommer.

Gråt i gråt og stærkt farvetro mod den juni, den er strikket i, er endnu en sweater røget af pindene. Helt let og meget, meget vidunderlig. Sådan en, jeg kommer til at bo i og helt sikkert den, der må med på ferie, fordi den ikke fylder noget, er let og lækker og alligevel giver lige den varme, man kan mangle i Alperne, hvor jeg har forestillet mig, at jeg skal stå og synge en munter sang, inden vi for alvor rammer Italien denne sommer.

Trøjen er strikket i løbet af denne uge. Der har ikke været hverken overskud eller tid, men det er et stykke strik, som hurtigt løber af pindene, for den strikkes oppefra og ned og på en rundpind kan der sagtens aktiveres turbo, så den var faktisk færdig allerede torsdag eftermiddag, hvor jeg tilfreds kunne konstatere, at den er blevet akkurat, som jeg havde håbet på.

Kenneth har fået produceret egen Super Kid Mohair, som er på vej til hylderne i butikken. Jeg glæder mig, for der kommer mange farver og jeg er vild med kombinationen af en tråd Blackhill Højlandsuld og en tråd Super Kid Mohair, så det bliver Slaraffenland for mig, når de ankommer. Jeg kan nemlig lide det helt lette, luftige og superbløde udtryk strikkene får.

Fakta:

Idéforlæg: Billowing af Cecily Glowik MacDonald

GarnBlackhill Højlandsuld og Super Kid Mohair (på tilbud lige nu, men kun begrænset antal farver tilbage) fra Garnudsalg i grå nuancer og hentet på egne hylder. Jeg strikker med to tråde; en tråd af hver kvalitet.

Pind:  3 & 4½ – KnitPro hurtigstrikkere i metal.

Garnforbrug: I alt 269 gram omtrentligt fordelt på 200 gram højlandsuld og 69 gram på mohair, hvis jeg skal gætte.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Modiciferet en smule. Jeg starter med at slå op og strikke halsrib, som jeg til sidst afslutter med en række hæklede fastmasker, så halsen ikke bliver alt for løs. Færre udtagninger til raglan og ingen indtagninger i bul. Tilføjet ærmer, fordi jeg gerne vil kunne bruge den hele året. Ærmerne er med indtagninger på hver 6. pind og afsluttet, da de passede i længden til lille mig :-)

Jeg kom hele tiden til at tænke på denne…

– og måske fortæller lige netop det, at vi virkelig ældes – fade to grey – for den er 30 år gammel. Tænk engang…

Du vil sikkert også kunne lide

30 kommentarer

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  27. juni 2012 at 08:28

  Det er nemlig perfekt feriestrik, Mette. God fornøjelse med din :-)

 • Avatar
  Svar
  Mette
  26. juni 2012 at 12:33

  Jeg må også have mig en gråstribet, må jeg – perfekt feriestrik :-) tak for inspirationen! :-) Mette

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  17. juni 2012 at 13:57

  Trøjen er bare lækker og den er strikket i en tråd af hver kvalitet :-)

  Denne trøje er strikket med to farver mohair og én gennemgående uld, men lige nu strikker jeg en, hvor jeg gør det modsatte og har én mohair og to forskellige farver i uld. Resultaterne ligner hinanden, så begge teknikker er anvendelige :-)

  Lise – den chokoladebrune mohair kunne være god med de fleste brune nuancer, for effekten bliver jo bare derefter. Jeg tror, at jeg ville vælge, at cigar i hvert fald var den ene af farverne :-)

 • Avatar
  Svar
  Lise
  17. juni 2012 at 11:32

  Hej Liselotte. Jeg vil gerne strikke sådan én.. Hvis jeg køber den chokoladebrune mohair, kan du så hjælpe mig med hvilke 2 farver brun jeg skal bruge af Højlandsgarnet? Mvh Lise.

 • Avatar
  Svar
  Unn-Therese
  17. juni 2012 at 07:25

  Så utrolig fin! Jeg blir så imponert over kreativiteten og hurtigheten din! =) Jeg er i gang med min første Billowing nå; i to tråder Blackhill ull/bomull – jeg elsker det garnet! Jeg lurer også ppå hvordan du har gjort det med garnet her; er den strikket skiftevis med ull og mohair (dobbel tråd)??

 • Avatar
  Svar
  Rikkeprikke
  16. juni 2012 at 19:23

  Ååårh, hvor er den lækker!! Jeg er helt gak med striber, grå, bådudskæring og strik…så den trøje kunne vist ikke falde bedre i min smag :) Den må helt sikkert gøre lykke i Alperne, god fornøjelse.

 • Avatar
  Svar
  Sole
  16. juni 2012 at 18:00

  Den blev godt nok lækker den lille uldsag. Nu er jeg næsten overbevist om, at min den nye grønne mohair skal bruges sammen med en af mine utallige grønne uldnuancer til en tilsvarende sweater. Jeg er nu nået til bullen på min den grå hør/uld sweater/trøje, det går ikke så gesvindt med strikningen i disse dage, men lidt ryger der da henover pindene, og den skal nok blive færdig!!!

 • Avatar
  Svar
  Maj-Britt
  16. juni 2012 at 17:00

  Super nice ;-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  16. juni 2012 at 16:18

  Jeg er meget glad for de grå striber og jeg kommer til at bruge den konstant. Den er allerede godt brugt :-)

 • Avatar
  Svar
  Ulla Røjkjær
  16. juni 2012 at 15:12

  Et smukt udtryk med den fluffy garn der går igennem striberne.
  Måske jeg skulle prøve..  

 • Avatar
  Svar
  Dorthe Johansen
  16. juni 2012 at 14:13

  Eiii altså da, du er saft susemig mega mondo hurtig med de der strikkepinde. Jeg ved godt at jeg er nybegynder, men uanset hva bliver mit tempo bare aldrig så speedet som dit. Er lidt misundelig, kan du nok læse mellem linierne ;)

  Men trøjen er virkelig lækker, tillykke med den :) 

 • Avatar
  Svar
  Irene
  16. juni 2012 at 13:37

  Den er vel nok lækker Liselotte! Og så ser den altså bare helt utrolig blød ud:-)

 • Avatar
  Svar
  Susanne
  16. juni 2012 at 12:47

  Hvor er den smuk, jeg er vild med det bløde lådne udtryk den har. Desværre kan jeg ikke strikke med 2 garner sammen, fordi jeg alt for ofte kun får fat i den ene løkke, så jeg må nøjes med at kigge misundeligt på din.

 • Avatar
  Svar
  Wong Wai
  16. juni 2012 at 12:45

  Uhh, Liselotte som du kan lokke :-)

  Een må også snart “indenom” Kenneth……

  God week end til dig og dine

 • Avatar
  Svar
  Sus
  16. juni 2012 at 12:27

  Lige et spørgsmål : er blusen strikket med en tråd af hver eller skiftevis uld og mohair ???

 • Avatar
  Svar
  Sus
  16. juni 2012 at 12:24

  Har lige bestilt garn  ved garnudsalg – igen igen – sidder med benet oppe i en stor skinne efter en ledstabiliserende operation i min ankel. Skal have benet i skinne i 6 uger så mon ikke jeg kan få strikket en del……Havde ellers købt en del garn men blev lige inspireret af dit strik…hehe….
  Dejlig weekend til dig og dine !!!!
   

 • Avatar
  Svar
  Fríða
  16. juni 2012 at 11:51

  lækker! du er bare god til det dér, Liselotte!
  kh.fra Island
  Frida

 • Avatar
  Svar
  Lisbeth vissing
  16. juni 2012 at 11:24

  Er også vild med garnet og top Down modellen. Lige nu er jeg i gang med en i lysgrå tynd hørgarn sammen med lidt mørkere grå mohair. Jeg modificerer også, så jeg strikker den lidt højere bagpå med venderækker så der er en smule forskel på for og bag. Tak for inspiration. Jeg tror også jeg kommer til at bo i min. Dog kun i Danmark! men her er klimaet jo også perfekt til den.
  Ha en fortsatdejlig dag. Glæder mig til Kenneth får den nye mohair på hylderne. 

 • Avatar
  Svar
  Sidsel
  16. juni 2012 at 11:04

  Kom lige i tanke om. Om Shellseaker, den du er ved at lave til Oline, kunne den ikke blive lækker i den garnkombi?

 • Avatar
  Svar
  Sidsel
  16. juni 2012 at 10:59

  Fedeste trøje. Superlækker og blød:-)
  Tænkte, da jeg læste Fade to Grey, om du kendte sangen med Visage?! Og det gjorde du så. Det var et hitnummer da jeg var ung:-) sagde du 30 år???? Ups! :-)

 • Avatar
  Svar
  Letten
  16. juni 2012 at 10:50

  Åh ja, Husker tydeligt Fade To Grey tilbage i min ungdom.

  Til en forandring er det regnvejr her på solskinsøen idag. 

 • Avatar
  Svar
  Helle D
  16. juni 2012 at 10:50

  Er vild med STRIBER og raglan! Uf for den, sådan en ville jeg gerne eje….

 • Avatar
  Svar
  Djohanne
  16. juni 2012 at 10:32

  Føj den er fin:))

 • Avatar
  Svar
  hej
  16. juni 2012 at 10:20

  Hej
   Ennu en smuk trøje fra dine pinde, tror da vist du er blevet glad for den model for er det ikke sammen model som den grå og den sorte? den ser dejlige blød og varm ud… er vild med det udsene dine trøjer får når du blander de to garn typer…
   må alltså snart se ind hos din mand…. men skal lige strikke lidt op af det jeg har for manden her i huset siger hvad skal du med mere ganr. hihi

   have en god lørdag

 • Avatar
  Svar
  Marie
  16. juni 2012 at 09:59

  Åh, så smuk en sweater, en man helt sikkert får lyst til at bo i.
  Jeg må se at komme i gang med pindene igen!

 • Avatar
  Svar
  Pernille
  16. juni 2012 at 09:56

  Nu ved jeg jo godt, du er hurtig… Men hold da op, det gik stærkt.
  Den ser superlækker ud, og kunne måske endda overtale mig til at forsøge med mohair igen. Når det er i selskab med andet, kan jeg mærke at min modvilje dæmpes en smule. Jeg er sikker på, den vil være skøn på en alpetop :)

 • Avatar
  Svar
  Katja
  16. juni 2012 at 09:50

  Den er godt nok lækker. :) Elsker de fine grå nuancer.

 • Avatar
  Svar
  Janne
  16. juni 2012 at 09:26

  Skøn trøje. Den ser lige nøjagtig så let og lækker ud som du beskriver den.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   16. juni 2012 at 09:32

   Det er den, Janne. Den er skøn :-)

  Byd gerne ind