13

Stjernetanker på en mørk decembermorgen

Farven på mine decembermorgener er ikke som flest. Den er varm, orange og en snert til den selvlysende side, for min indiske (jow, den er ægte håndlavet indisk med skævt indsat glanspapir, limpletter og glimmer på steder, hvor der ikke burde være glimmer) stjerne er hængt op og hænger nu i gangen og sender spæd og forsigtig lys ind i dagen.

Jeg elsker den stjerne. Jeg har en bunke af dem takket være denne skønne kvinde, men denne er min yndling. Farven er skøn og den er tilpas skør til at virke for mig.

Nu kunne jeg påstå, at den udelukkende hænger i december, men det ville være løgn. Det er ikke mange måneder siden jeg pillede den ned og pakkede den væk. Hvorfor? Jeg ved det ikke helt, men måske fordi jeg syntes, at jeg trængte til nyt at kigge på. Nu er den heldigvis oppe igen og jeg mærker, hvor meget jeg har savnet den.

I de mørke måneder gør stjernen en positiv forskel i mit morgenliv.

Det er fredag. Min yndlingsdag. Om lidt vil jeg gå ud og prøve at være stjerne i nogle andres morgenliv. Man kan jo altid smile. Og give plads. Og huske at sætte pris på.

Må din fredag byde på masser af stjerner :-)

Du vil sikkert også kunne lide