6

Miller Harris og lidt om hvordan min næse tilsyneladende lever sit eget liv

Jeg er vild med dufte. Jeg forføres af dem. Jeg forføres også til dem. Derfor er min samling så omfattende, at jeg i virkeligheden ikke burde få behov for flere det næste tiår, men sådan er virkeligheden jo ikke, når man forføres af og til. Så vokser samlingen.

De sidste to tilføjelser er fra engelske Miller Harris, som hører til blandt mine favoritter.

Bag Miller Harris står Lyn Harris. Lyn er uddannet Perfumier i Grasse, i smukke Provence og hendes parfumer er fremstillet med stor kærlighed til faget som det håndværk, det er. Parfumerne er hældt på elegante og enkle flakoner og pakket i smukke æsker i de flotteste farver. I æskerne ligger parfumerne smukt pakket i sort silkepapir og det er en helt igennem luksuriøs oplevelse at modtage hendes parfumer. Det hele er for øvrigt dekoreret med de smukke og snørklede Miller Harris tegninger, så æstetikken er i højsædet.

Miller Harris

Jeg har valgt at investere i to dufte denne gang. Normalt tillader jeg mig en enkelt en sjælden gang, fordi de er kostbare og fordi en parfume skaber den største glæde ved daglig brug, men der var udsalg og den slags har det med at fjerne ethvert tilløb til fornuftsrelateret hjerneaktivitet hos mig.

Jeg valgte endelig at købe Noix de Tuberéuse, fordi den var sat ned til en tredjedel af prisen. Den hører til i den orientalske ende af duftskalaen og tidligere har jeg aldrig været særlig glad for dem, fordi jeg fandt dem alt for tunge og en anelse for mørke til mig lyse skandinav, men der er altså sket et eller andet og jeg tager mig selv i at stå og sukke henført over tungere, mørke dufte nu. Denne er nu ikke så tung og måske heller ikke så mørk, men derhen af er den altså. Den dufter vidunderligt, synes jeg.

Miller Harris

Parfumerne kommer altid i de smukkeste æsker foret med sort silkepapir og man vælger selv tre små duftprøver, når man handler hos Miller Harris i London.

Jeg købte også Coeur de Fleur, som er anderledes sommerlig og let. Den minder mig om ærteblomster og fersken, solskin og brune skuldre, bare tæer i dugvådt græs og sommeraftener i verdens bedste selskab. Jeg elsker bære den parfume. Parfumen hører – logisk nok – til i blomsterafdelingen og den skal nok blive en yndling over sommeren.

I forvejen står to andre Miller Harris dufte på min hylde; nemlig Citron Citron, som dufter fuldstændig fantastisk af citron og Figue Amére, som bare dufter helt igennem forførende. Den sidste er sådan en duft, man tager på opdagelsesrejse med, for den skifter karakter og udvikles over hele dagen.

Parfumerne rammer allesammen plet, synes jeg. Jeg elsker mine Miller Harris dufte og jeg er helt sikkert ikke færdig med at udforske duftuniverset, som stadig rummer masser af andre fristelser. Se selv!

Du vil sikkert også kunne lide