12

Lidt forkælelse, nu de må undvære mig ;-)

Jeg er væk fra morgenstunden og helt ind i aftenen, så musene danser garanteret på bordet hjemme hos mig. I hvert fald nyder de sikkert, at der er stille.

Jeg skal lidt af hvert i dag. Jeg skal ud på landet. Jeg bevæger mig ind i Himmerland på en af dagens ture. Der lugter af penge ude. Det er tegn på forår, når gyllen endelig lander på markerne. Lærken synger og sjælen løfter sig op, hvor jeg får små, energiske glædesbobler i hele kroppen. Foråret nærmer sig. Det glæder mit sind.

Jeg har sat lidt forkælelse frem derhjemme i form af en stak lakridsmarengs. De er nemlig i høj kurs og endda et sted, hvor jeg i lang tid var alene om at synes om den slags. Det var før lakridspulveret fandt vej ind i mit køkken. Nu slås vi om disse smagsbomber.

Lakridsmarengs

I denne omgang når jeg garanteret ikke at smage. De er umættelige derhjemme, når de går i gang.

Lakridsbomberne er lavet som ganske almindelige marengs med en mere end rundhåndet portion lakridspulver vendt i til sidst. Jeg afsætter dem med spiseskeer, så de bliver store og luftige. De tørrer ved 120° og hvor lang tid, ved jeg ikke, men sikkert i en lille time. Så er de sprøde udenpå og helt seje og karamelagtige indeni. Mums :-)

Du vil sikkert også kunne lide