42

Jeg turde godt!

Jeg havde planlagt en langsom start på onsdag. Det blev sent i går, inden jeg krøb under dynen. Dagen havde været lang og for en stor del temmelig underlig, så jeg trængte til at lande mentalt, da jeg kom hjem. Det gjorde jeg i sofaen og så glemte jeg tiden. Heldigvis er der ingen planer for i dag, som ikke kan skubbes. Altså med undtagelse af aftenens strikkeworkshop med Helga Isager. Den glæder jeg mig for øvrigt meget til :-)

Apropos strik, så skrev jeg en smule om, at jeg var færdig med Peasy i går og jeg proklamerede også, at jeg ville teste ny teknik. Nemlig “Steeks” og hækling som kantbinding, når jeg skulle klippe cardiganen åben fortil. Teknikken er sådan set bare en række hæklede fastmasker omkring de allerede strikkede klippemasker (steeks). Man hækler fastmasker på begge sider af den tråd/de masker, man vil klippe op.

Jeg er ikke sådan særligt bange anlagt, når det kommer til strik. Til gengæld er jeg vild med at få et pænt resultat. Jeg kiggede på teknikken forskellige steder, men enedes hurtigt med mig selv om, at jeg gerne ville lægge opklipningen helt tæt opad kanten. Der skulle ikke være overskydende stykke/masker fra opklip til den hæklede maskerække. Det skulle gerne ende usynligt og jeg turde godt klippe helt tæt. Jo, det turde jeg godt.

Teknikken jeg har valgt at henvise dig til, er Katie Davies’, for hun har lavet gode fotos af processen og så vil hun, ligesom mig, gerne have, at der ikke er overskydende masker/strik, som bare skal fæstnes bagefter. Med denne metode får man en helt ren kant, som nemt kan stå alene, men også er smuk at samle masker op langs og strikke kanter til.

Peasy skilt ad

Jeg nåede at eksperimentere kort med teknikken i går i min frokostpause. Det var overraskende nemt. Denne morgen er brugt med to rækker fastmasker og en lille brodérsaks. Nu er jeg klar til at strikke kant og aldrig, aldrig mere vil jeg gøre andet end det her. Aldrig. Alt bliver samlet på rundpind og skilt ad på ovenstående facon, for det er så nemt, som at klø sig i nakken. Hurra for stadig at kunne blive klogere!

Må din onsdag bringe nyt, som overrasker dig på den gode måde :-)

Du vil sikkert også kunne lide