34

Møntvasken

Måske ved du, hvordan det føles at tilbringe det meste af en dag på møntvaskeri.

Måske kan du fortælle historier om, hvordan møntindkastet på sæbeautomaten lige indenfor døren på møntvasken på Bellahøjvej efterhånden er blevet så skæv, at det kræver en helt særlig teknik at få den til at sluge mønterne.

Måske kan du huske dengang, da du læste Krig & Fred siddende på den hårde træbænk med ryggen presset op ad væggen mellem industricentrifugen og bordet til at folde det tørrede tøj på.

Måske husker du duften af det nyvaskede, tørrede og stadig varme tøj, når det kom ud af de menneskestore tørretumblere.

Måske kan du stadig genkalde dig fornemmelsen af de skæve plastikhjul og den alt for bløde og eftergivende plast, når du trak din vogn med tøjet rundt mellem maskinerne i møntvasken.

Mig? Jeg har kun sjældent været nødt til at henlægge tøjvasken til et møntvaskeri, men jeg har nu altid syntes, at det var sådan et hyggeligt sted med en næsten magisk stemning.

tirsdag 053

Møntvask

tirsdag 055

tirsdag 054

Rantzau Møntvask ligger lige der, hvor jeg passerer ind og ud af byen. Jeg tænker hver gang på de timers liv, der gennem årene har været henlagt til neonlys og duften af vaskepulver, men jeg har endnu ikke set ét eneste menneske anvende vaskeriet.

Måske kommer jeg bare på de helt forkerte tidspunkter af døgnet. Måske er her fest efter klokken 19.30. En dag må jeg forbi og sikre mig, at jeg ikke går glip af en fest :-)

Du vil sikkert også kunne lide