6

Det kunne være så hyggeligt …

Udenfor står en jordbærmynte og omkranser et oliventræ, vi håber at genoplive. Udenfor blæser en frisk vind. Udenfor er så køligt, at morgenturen ikke varede ret længe. Udenfor er bare ikke vejr for mennesker, som gerne vil sidde stille, drikke morgenkaffe og have nøgne fødder.

sondag 057

Indenfor er varm, velsmagende kaffe og ingen vind. Indenfor er tid til at starte langsomt, så morgenhår og bare tæer får lov at dominere en tid endnu, mens jeg sidder og funderer over, hvor jeg skal henlægge mine indkøb til. Midtbyen eller byens storcenter. Jeg handler mest af alt på nettet. Jeg har sjældent behov for at gå i en fysisk butik og derfor er det alt for længe siden, jeg har været ude at ose.

Midtbyen er jeg tilbøjelig til at vælge, for den er så dejlig og jeg holder meget af min by og ikke mindst dens centrum, som er smukt og stemningsfuldt, men jeg gider ikke, at halvdelen af byens butikker lukker klokken 13. Det er trist og det er ikke til at holde ud, at man skal løbe spidsrod for at nå de butikker, som holder åbent til klokken 16.

Måske er antallet af butikker med længe åbent blevet forøget. Måske er det anderledes nu. Måske har de lært af byens store center, at det ikke nytter at være stædig og holde på sit, når forandringens vinde blæser. Det er alt for længe siden jeg sidst tjekkede. I dag kunne godt blive den dag, hvor jeg dropper at være stædig og holde fast i, at jeg ikke gider løbe spidsrod. I dag lader jeg måske indre by vinde. Det kunne egentlig være så hyggeligt …

Kommer du i Aalborg City om lørdagen og holder de længe åbent eller?

Du vil sikkert også kunne lide