4

Jordbærsylt

Der er noget helt særligt ved den tid på året, hvor man kan spise friske jordbær. Man kan spise så mange, som man har lyst til. Man kan spise dem au naturel, med fløde, på toppen af en friskbagt marengs og forvandle dem til Pavlova eller spise dem  i en hurtig Eton Mess. Man kan spise dem i skiver på nybagt rugbrød med friskkværnet peber på toppen eller man kan glemme dem i køleskabet og siden opdage, at de kræver noget helt særlig kærlighed for ikke at gå til grunde.

Mandagens ekstra handling; jordbærsylt

I den sene eftermiddagssol i går forvandlede jeg sådan en portion glemte jordbær til lidt lækker jordbærsylt. Amaretto og grofthakkede mandler røg med i gryden og i dag er det klar til en mad med ost, lidt vanilleis eller bare som ekstra raffinement til en portion morgengrød.

Tirsdag er slet ikke nogen tosset dag, selvom himlen er tæt og grå. Jeg har rugbrød, brie og jordbærsylt. Tirsdag kom an!

Du vil sikkert også kunne lide