10

Lapper til et tæppe og fokusefterlysning

Strik

Lapper

Akkurat som jeg plejer, er jeg i gang med mere end et projekt og får i grunden meget lidt fra hånden, men jeg vil så gerne. Jeg drømmer om A Cardigan i den smukkeste, strågule farve. Jeg er fortsat i gang med ribben nederst på den. Jeg har forlænget den med 20 centimeter. Det trækker tænder ud med sådan en lille halv meter rib. Jeg si’r det bare.

Når jeg ikke kan opbyde flere rib-kræfter, lægger jeg til side og henter andre små projekter frem. Et af dem er lapper til et tæppe til efteråret og vinterens kølige aftener. Jeg er gået i restekurven med smukke farver i den altid lækre Blackhill Højlandsuld. Jeg har fundet et dogme, som hedder “yderste ring er en eller anden afart af lys blå/turkis/grøn” og så hækler jeg det hele sammen med gråt.

Billederne ovenfor er fra weekenden. Jeg er ved at være i mål med alle cirklerne og er gået i gang med at hækle lapperne sammen. Ti lapper i længden og måske ti lapper i bredden. Jeg ved det, når jeg er færdig. Det er nemt at regulere størrelsen.

Oppe i hovedet rumsterer mange projekter, men jeg prøver at lade dem ligge. Jeg øver mig i at finde fokus. Det er svært for mig for øjeblikket.

Lige om et øjeblik starter vores sæson med strikkecafé. Jeg glæder mig. Så skal der strikkes og hækles i skønt selskab af en masse kvinder, jeg deler interesse med. Det elsker jeg.

Du vil sikkert også kunne lide