8

Det er ganske vist

Det er ganske vist; efteråret nærmer sig.

I Dordogne kogte jeg en skøn kompot af rabarber og abrikoser. Jeg har lyst til at koge, henkoge, sylte og samle til huse. Forråd er ikke kun for små gnavere, men også sådan en som mig. Jeg elsker at fylde glas efter glas med alt det skønne, jeg kan få ud af de frugter og bær, vores have plejer at forsyne os med.

Det bliver ikke i år. Der er ikke længere frugt eller bær i en størrelsesorden, der berettiger omtale i ovenstående kontekst, men det skal nu ikke forhindre mig i at nyde lidt af glæden ved en hel dag i køkkenet. Forsyninger kan f.eks. købes på torvet og det er fint med mig, når det ikke kan være anderledes.

Jeg drømmer om blommer. Jeg drømmer om æbler. Jeg drømmer om kirsebær, mynte og frisk ingefær, fennikelknolde, grønne bønner og dild. Jeg drømmer om et bugnende spisekammer.

Det er ganske vist; efteråret nærmer sig.

Du vil sikkert også kunne lide