2

Aalborg til den umanerlig kolde side

Aalborg

Aalborg til den umanerlig kolde side kunne være overskriften for denne lørdag, for hold da op, som det blev en kold fornøjelse at være inde i byen. Vi havde taget vintertøjet på og alligevel skuttede jeg mig, som jeg gik ned ad Boulevarden i retning af Louis Nielsen. Jeg skulle have tilrettet nogle briller og mens jeg brugte tiden på det, var Kenneth kørt til den modsatte ende af byen for at finde en p-plads. Dem er der nemlig ikke mange af, når man er doven og gerne vil parkere lige midt i centrum. Han havde fundet en, da vi igen mødtes ved starten af Algade.

Salling har 25% på alle dufte i dag. Jeg havde en parfume, jeg gerne ville have, men det tog ikke lang tid at indse, at vi bare ikke lige kunne overskue det overflødighedshorn af noter, der hang i luften i området for parfumer. Jeg kapitulerede og gik i stedet i retning af handskerne, for jeg vil gerne have et par gule handsker og et par sorte kørehandsker. Jo, jeg elsker kørehandsker. Jeg bruger dem stort set året rundt. I Salling har de pakket stort set alle deres handsker væk, men vil de ikke sælge handsker, kan jeg i stedet købe dem et andet sted. Sådan skal det heller ikke være.

Fra Salling tog vi en tur ned af gågaderne. Det blev ikke dyrt. Først da vi nåede ned for at indtage den nye Kalejdoskop kostede det lidt. En skål, jeg længe har sukket efter, er nu flyttet ind herhjemme.

KÄhler

Vi overvejede kaffe i Kalejdoskops lille café-hjørne, men vi droppede det igen. I stedet tog vi os selv i ikke at gide slæbe varer fra butikken og til den anden ende af byen, hvor bilen var parkeret. Det er vel den eneste anke jeg kan have i den ellers utroligt smukke og indbydende butik. Den ligger placeret, så det bliver hjemmekøb bag computeren med fordyrende levering, for andet orker vi ikke. Man kan ikke parkere, hvor butikken er.

Kalejdoskop

Kalejdoskop

Der skal lidt salg til at slæbe hjem til huslejen, gætter vi på. Det er noget af en satsning og jeg håber, at det må lykkes stort for dem, for det føles helt metropol-agtigt at have så unik og særlig en butik i Aalborg. Den ligner ikke andet i byen og har et langt mere internationalt snit, end vi er vante med heroppe. Jeg er vild med den.

Kalejdoskop

Kalejdoskop

Kalejdoskop

Vi fandt tæpperne, der skal forsøde morgenerne. Når vi træder ud af sengen, vil vi gerne mærke blødt. Nu fandt vi endelig nogle. vi begge kunne lide. noget vi længe har ledt efter. Vi bestiller dem på nettet med levering. Andet orkede vi som sagt ikke.

Efter Kalejdoskop gik turen op gennem Bispensgade og op ad Gravensgade. Jeg var inde at spørge på gule kørehandsker og de kan bestilles hjem, men jeg har siden forelsket mig i de kit-farvede, som ikke er spor praktiske, men åh så fine …

Kitfarvet kørehandske fra Randers Handsker

Aalborg til den umanerlig kolde side

Aalborg til den umanerlig kolde side

Vi sluttede dagen af med en spadseretur ned gennem byen, for at finde bilen. Den holdt lidt omme bagved alting, men det går snildt an, når det ikke kan være anderledes. I stedet passerede vi i Jernbanegade denne smukke port med tydeligt aftryk af Handelshuset Royal. Her var vist en bygherre, der elskede at gå på jagt. Ja, det er et vildt gæt, men jeg tør godt.

Jeg har intet kunne finde nogen stedet om Handelshuset Royal, men jeg er da blevet nysgerrig og en dag må jeg fordybe mig. Nu vil jeg i stedet fordybe mig i sofa og strikketøj. Der er nem mad til aften. I hører ikke mig klage.

Du vil sikkert også kunne lide