6

Boller med surdej er slet ikke så tossede

Boller med surdej

Boller med surdej er slet ikke så tossede endda. De blev faktisk rigtigt gode med masser af smag og en god krumme. De var luftige og solide og smagte af mere, så vi satte et rekordstort antal boller til livs i går og der er bare lige tilbage, så vi kan smage dem her til formiddag, når alle igen er ved at være oppe.

Der er ingen opskrift. Jeg bager på gefühl og har derfor ikke to ens deje, men denne var yderst vellykket og jeg brugt en lille ært almindelig gær og 6 spsk surdej til en liter vand. Melet er hvad jeg har lyst til. Denne gang kun hvedemel, men det kunne have været alt muligt andet og der kunne være suppleret med nødder, kerner, groft mel eller andet, der kunne tilføre en anden smag eller tekstur. De skal smage godt, når vi er klar.

Lige nu er vi tre, der har indtaget den første kaffe. Oline og Heidi har gode sovehjerter. De sover gerne længe. Vi andre står op og indtager dagen og den er smuk. Udenfor skinner solen og man kan ikke undgå at blive i godt humør.

Planerne er sparsomme. Annemette og Heidi tager hjem i løbet af dagen og der skal vaskes tøj. Det er på tide. Kurvene er fulde. Jeg skal også have kigget lidt på ude-faciliteterne og haven, men ikke for alvor. Det er for koldt endnu, men når solen er fremme frister udelivet.

Jeg har købt 15 georginer eller dahlia, om du vil. Det er for tidligt at lægge dem i jorden, men jeg kigger på dem hver dag og glæder mig til, at nyde dem i sensommeren, når vi vender hjem efter en forhåbentlig skøn og mindeværdig sommerferie i Dordogne. Det er store, blomsterrige planter og mine yndlinge, fordi de bare giver og giver ubegrænset indtil den første frost. De får vente, mens jeg drømmer videre om det drivhus, jeg stadig drømmer om at supplere med, når dovneriet på Feddet bliver nok og der skal andet til, men først er der et skønt forår på vej. Syrenerne har knopper. Det er lige om lidt.

Du vil sikkert også kunne lide