1

Stille sol i køkkenet

Stille sol i køkkenet

Stille sol i køkkenet sidst på eftermiddagen efter nogle skønne påskedage. I går startede dagen nemlig med sol. Solen står som regel ind af soveværelsesvinduerne, når vi står op og køkkenet ligger modsat, så derfor skal vi vente til eftermiddagen, før solen står direkte ind i køkkenet. Det gjorde den, da Annemette og Heidi pakkede bilen og kørte mod Valby. Pludselig blev her stille. Det er nu også godt.

Vi har nydt de dage, hvor vi har været sammen. Mor har været nede pakket ind i omsorg og krykker og hun har klaret det uden overhovedet at gøre andet end nyde og bidrage til al hyggen. Hun er for sej. Hun går rundt med kun en krykke og hun går snildt op og ned af trapperne til anden sal. Jeg er imponeret.

I går kom hun ikke ned. I stedet sov vi længe og siden nåede Heidi og jeg ud at shoppe lidt, inden vi alle spiste en solid brunch, som skulle holde fra Aalborg til Valby. Vi spiste surdejs-boller med godt pålæg og vi drak god kaffe. Vi snakkede også om både dit og dat. Vi nyder, når de er her. Det er ikke altid, at vi når det, men denne gang fik vi spillet. Åh, som vi griner. Det gør så dejligt.

Oskar trængte til at sove

Da gæsterne var taget afsted, tog jeg hul på vasketøjet. Nu er jeg da halvvejs og det er fornuftigt, for der er stadig tid at tage af.

Oskar gjorde absolut ingenting. Han lagde sig på køkkenbænken og der lå han resten af dagen med enkelte afbræk til madskålen eller stuen. Han var træt og tilpas og han nød vist lidt, at Irma ikke hele tiden kom og opfordrede til leg.  Det passede ham godt med det inaktive liv på bænken op ad radiatoren. Mens han lå der, strikkede jeg lidt på mine mange projekter ind imellem vasketøjet. Jeg nød, at jeg kunne drikke kaffe, strikke og hygge samtidig med, at jeg var praktisk.

Aftenen blev tilbragt i sofaen. Natten er tilbragt i dyb søvn. Sommertiden er velkommen, men ikke særligt tydelig, når vejret er så gråt, som det er i dag. Ikke en skygge af solen er der at se. Der er tæt, grå grød smurt ud over himlen og så må man vel indrette sig efter det, tænker jeg. I dag skal jeg igen være praktisk. Jeg skal forberede lidt småting. I morgen kommer et nyt hold påskegæster. Vi glæder os.

Du vil sikkert også kunne lide