4

Forår – og alligevel hoster jeg som en søløve

Forår – og alligevel hoster jeg som en søløve. Hele tiden. Det er ikke fordi, jeg synes, at det går til levesiden endnu. Faktisk vågnede jeg ved 5-tiden med så ondt i halsen, at jeg var på nippet til at kalde på mor. Jeg ved ikke, hvad hun skulle have gjort, men hold nu op, som jeg havde ondt af mig. Jeg syntes slet ikke, at der var ro at finde og hver gang jeg var lige ved at falde i søvn igen, begyndte jeg at hoste – og at hoste er ingen spøg. Jeg si’r det bare!

Det er en genstridig virus, vi har på besøg. Sådan er det vist bare, så der er kun ét at gøre. Kapitulere. Lade skidt være skidt og vasketøjet ligge. Jeg allierer mig i stedet med Panodil, Kleenex og tålmodighed. Jeg kravler ind i hjørnet med strikkebøgerne og kigger uden ægte entusiasme i dem. Spredt fægtning bliver det til. Jeg kan ikke overskue noget som helst.

Jeg ender i stolen i soveværelset med kig til haven og min smukke mirabelle, som er sprunget ud. Så begynder det at regne …

Forår - alligevel hoster jeg som en søløve

Jeg skal alligevel ikke ud. Jeg skal være inde. Jeg skal strikke og slappe af. Jeg har et projekt liggende. Jeg har faktisk et engagement. Jeg tror det ender med, at jeg må tage fat i fjerde ud af i alt fem størrelser, jeg er i gang med at gennemgå for børnesygdomme, inden de skal munde ud i en klassisk opskrift på en lille cardigan.

De første tre er strikket. De er blevet forskellige og utroligt fine, synes jeg. Èn opskrift og mange forskellige udtryk. Det kan jeg lide. Nu mangler bare de sidste to udgaver. Farverne er på plads. Jeg skal bare beslutte, hvad deres særlige kendetegn skal være.

Forår - og alligevel hoster jeg som en søløve

I Aalborg er det sidste dag med Internationalt Marked på Tolbod Plads. Jeg havde glædet mig til en tur omkring markedet, men det kommer ikke til at ske. Jeg er simpelthen ikke rask til det. Regnen skræmmer mig ikke, men det gør manglen på alt det andet, jeg skal bruge, for at nyde sådan en tur. Jeg er klar til skoldhed te, sofa og ind imellem en lur, for der er simpelthen ikke luft, energi eller kræfter nok til et besøg derinde.

Jeg håber, at Oline tager til byen senere. Måske hun gider agere sendebud. Så kunne aftensmaden sagtens blive lidt af hvert. Små retter, man kan spise af, som det passer bedst.

Om lidt vil jeg prøve at finde balancen – ja, jeg er også svimmel – til at røre en dej til surdejsboller. De ville klæde et bord med tapas, tænker jeg.

Du vil sikkert også kunne lide