5

December er som livet; fuld af kontraster

December er som livet; fuld af kontraster

November var begravelse. December er også begravelser. Vi har mistet to kvinder allerede inden måneden for alvor er i gang og de er begge kvinder, vi ikke så ofte, men elskede højt. De var begge oppe i årene og vi har ikke set nogen af dem det sidste år, men når vi tænker tilbage på dem, lyser vi begge op i brede smil ved tanken om dem.

De var to livsstykker. Fulde af spas og selvironi, livsglæde og nærvær. Nu er de ikke mere og sådan er døden en del af livet.

Vi vil savne dem begge ♥

December er også glæden ved en måned med plads til nærvær, samvær og venner og familie til bords omkring god mad og dejlig vin. December er glæden ved at udtænke en god gave, gemme en sko og insistere på, at det må være nissen, der har gjort det. December er at stå skulder ved skulder og rive appelsinskal, flække vanillestænger og bage julens bedste kager. December er duften af Kenneths kommende Juleglögg Årgang 2016, når han letter på låget med nogle af ingredienserne, for at opgradere med endnu en sjat cognac, whiskey eller ekstra gode rosiner.

December skal blive fuld af skønne, varme julefilm, varm kakao og hygge i sofaen. December skal være fuld af varme, lys og glæde. December må gerne blive fuld af god, nærende og smuk mad. Langtidsstegte fugle, skønne stege og masser af frisk fisk. Jeg vil skabe plads i december til at læse bøger, strikke, tegne og klippe og klistre. Jeg vil grine og brygge min egen chai. Jeg vil også male overskæg på Oline i nattens mulm og mørke. Jeg vil tvinge familien til at spille. Uafladeligt. December er bare en af mine yndlings-måneder og så ville den for øvrigt være fuldendt med smuk sne, høj frost og sol, når jeg har fri til lange gåture i skoven. Det ville jeg elske.

December er som livet; fuld af kontraster. Jeg kan lide det.

Du vil sikkert også kunne lide