20

En portion italienske overraskelser

Vi bagte italienske overraskelser til den store guldmedalje i går. I udsøgt selskab fik jeg onduleret det meste af et kilo smør. Det er nu forvandlet til rigeligt med småkager og ingen kommer til at mangle i løbet af juledagene.

Der blev bagt Madam Mangors Vaniljekranse, Chokoladesnitter & ikke mindst blev der bagt en imponerende stor portion af de små, krydrede yndlinge; de italienske overraskelser, som smager så forrygende dejligt.

Italienske overraskelser

For nogle år siden sendte Sole, som læser med, en skøn opskrift på disse små, sprøde himmerigsmundfulde og siden har de været obligatoriske til julens kaffeborde. De smager skønt til kaffe, te og andet varmt og så smager de altså fortrinligt til et fornuftigt glas portvin. Det sidste holder vi meget af.

Jeg tænkte, at det i grunden var en fornøjelse, vi ikke skulle holde for os selv, så opskriften på de små dejligheder kommer her.

Italienske Overraskelser

Opskriften på de små dejligheder kommer her.

  • 250 gram blødt smør
  • 400 gram sukker
  • 2 æg
  • 3 spsk pistaciekerner
  • 3 spsk finthakket rosmarin
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal
  • 450-500 gram mel
  • ½ tsk salt
  • 3 tsk bagepulver
  1. Pisk smør og sukker hvidt og skummende. Rør æggene i ét ad gangen. Rør rosmarin, pistaciekerner og appelsinskal i dejen. Bland mel, salt og bagepulver sammen og sigt blandingen i dejen og ælt den sammen.
  2. Tril dejen til tre ruller med en diameter på ca. 4½-5 centimeter. Pak rullerne ind i film og sæt dem i køleskabet natten over.
  3. Næste dag tager du dejen ud af køleskabet, skærer den ud i tynde skiver – jo tyndere, jo sprødere og finere kager, men prøv dig frem – og sæt skiverne på en bageplade med lidt afstand, inden du bager dem 5-7 minutter ved 190 grader.
  4. Lad kagerne afkøle på en rist.

Pak dem i din smukkeste kagedåse og gem dem langt væk, for ellers er de forsvundet inden juleaften ♥

Du vil sikkert også kunne lide