12

Fredag blev en tur til Bælum Mølle

Jeg var på tur til Bælum Mølle i går. Jeg skulle besøge Charlotte. Vi havde en aftale. Jeg skulle hjælpe hende i gang med at lave billeder af hendes smukke, håndfarvede garn, så vi havde en plan, men også tid til at jeg blev præsenteret for det helt igennem unikke og skønne sted, Charlotte og familie bor. Se lige en modtagelse, jeg fik …

Fredag blev en tur til Bælum Mølle

Jeg kom til en dyreglad familie, så der var ikke én, men tre hunde. Skønne, glade hunde, som var nysgerrige og helt igennem rare. Der var også katte, marsvin, moskusandrik (ænderne var forsvundet i nattens løb, så der var generel bekymring for, om ræven havde været forbi), gæs og resterne af et hønsehold (ræven) i form af en smuk og statelig hane.

Familien bor i det gamle møllerhus lige overfor Bælum Mølle. Grusvejen var i tidligere tider hovedvejen til Aalborg, fortalte Charlotte. Det var før min tid, men sjovt at forestille sig, at det engang var en hovedfærdselsåre. I dag er den helt fredelig, for den fører ingen steder hen ud over til møllen og et skønt skovområde.

Møllen ligger på toppen af verden. Vejret var smukt i går. Helt forår var der ikke, men solen havde tydeligt magt og det var skønt at vende næsen i dens retning. Vi spadserede rundt om møllen, inden vi vendte snuden mod møllerhuset, hvor jeg fik set både dyrehold og farve-værksted, inden vi endte indenfor med te og nybagt, lækkert brød.

Jeg har et projekt med garn, jeg gerne vil have farvet og en del af besøget handlede om, at vi skulle finde farver, jeg synes passer til den idé, jeg har. Det lykkedes at finde smukke, sarte nuancer, men farvning er en levende, uforudsigelig og derfor sjov proces, så der skal eksperimenteres, for at ramme plet.

Vi nåede at farve et enkelt fed, så jeg fik en fornemmelse af, hvor udfordrende sådan en opgave er for Charlotte. Jeg tager hatten af for hendes tålmodighed, for det handler sådan en opgave om. Test efter test og til sidst måske en recept, der virker. Test-feddet fik en helt anden farve, end den, vi ønskede, så der skal eksperimenteres, men jeg havde en sæk garn med, så hun har lidt at arbejde med.

Mætte gik vi i gang med et lynkursus i hvidbalance og foto-redigering og det tog ikke Charlotte mange sekunder at mestre det, så efter skønne timer i godt selskab, pakkede jeg sammen og kørte i retning af Garnudsalg, for arbejdsdag var det jo stadig.

Jeg elsker, at jeg er min egen chef. Jeg elsker, at sådan en formiddag også kan være mit arbejde. Jeg nyder helt utroligt, at jeg selv bestemmer. Min personlige frihed er vigtig for mig og jeg har opdaget, at jeg er så tilpas med, at jeg kan planlægge mine egne dage i en grad, der aldrig har været mulig tidligere. Selvfølgelig er der ting, jeg ikke har indflydelse på, men at være i stand til at lave aftaler ud af huset på en hverdag er virkelig noget, jeg sætter stor pris på.

Jeg er en heldig kartoffel.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide