11

Fejret på bedste vis og over et par dage

Jeg fyldte år i torsdags. Syvoghalvtreds såmænd. Jeg havde bagt kage til de, som var på arbejde i Garnudsalgmin fødselsdag.

De fik tilbudt en skøn chokoladekage med masser af god kokosglasur på toppen og en kanelkage med kanelglasur oven i hatten.

I Garnudsalg løber vi stærkt

Vi havde travlt. Det har vi i disse dage, hvor vi mangler medarbejdere (Nordjylland, 7 kommuner og du ved… men vi er fuldtallige mandag igen. Hurra) og derfor må klare skærene, som vi bedst kan.

Der lander ind imellem nye varer, hvilket gør os glade og begejstrede, fordi det efterhånden er ved at være tydeligt hos alle leverandører – selvom de ikke er meget for at tale højt om det – at de er nede på rigtigt mange produkter og derfor ikke kan levere.

Ja, det er igen Covid 19, der spøger. Det er en global udfordring at danse med den virus og det trækker jo tråde ind og ud af produktioner overalt i verden. Vi har kunder, som kan fortælle om, at der nu ses tomme hylder rundt omkring i både virtuelle og almindelige garnbutikker.

Vi har vidst det længe

Vi er ikke overrasket. Vi har måske bare mærket det før mange andre, fordi vi selv producerer.

Vi producerer tons ad gangen. Vi har ikke en leverandør, vi kan ringe til og bestille 50 nøgler af et garn, vi mangler på hylden og så opleve, at leverandøren stadig har lidt på lager.

Vi bestiller i STORE portioner og det betyder, at vi mærker som de første, når der er problemer med f.eks. at skaffe råvarer – have personale nok, som ikke er ramt af alt der der er omkring Covid 19 – en tvungen ned-lukning af fabrikken og så videre.

Vi har ventet LÆNGE på vores varer. Vi venter fortsat. Vi er glade for alt det, som når frem og vi lever med, at det ikke nødvendigvis er det hele, de kan levere, som de ellers havde lovet/håbet. De tilbyder del-leverancer og selvfølgelig har vi forståelse for det. De har det virkelig, virkelig hårdt. De kæmper overalt i verden for at holde skindet på næsen og vi forstår, at det er svært for dem og hjælper, hvor vi kan.

Tålmodighed er virkelig en egenskab, der er god at have i 2020 – også når det gælder garn og tilbehør.

Der kommer nu hele tiden nyt

Derfor er vi glade, hver gang der kommer en ny sending af garn, bøger eller andet tilbehør og i denne uge kom i hvert fald en skøn nyhed.

STRIK er bogen til alle os, der holder af at strikke eller gerne vil i gang med at strikke. Alle os, som er nysgerrige og gerne vil vide mere. Alle os, som uanset strikkeerfaring godt ved, at vi altid kan lære nyt.

Bogen er skrevet særligt til den danske strikker af strikdesigner Lene Holme Samsøe og strikkecoach Charlotte Kaae og den er både et opslagsværk og en bog, der kan læses fra ende til anden.

I bogen forklarer de to garvede strikkere i et letforståeligt sprog og med skønne fotos og illustrationer om alt fra garns spinding til opklip af strik, knaphulssting og hvordan du undgår hak i dine striber. Jeg er vild med bogen og selv os, som har strikket i cirka en million år (overdrivelse fremmer forståelsen) kan glædes over en bog, der rummer nye tricks.

Jeg har foræret mig selv STRIK som en virkelig anvendelig fødselsdagsgave. Jeg er vild med den. Måske skal den under dit juletræ denne december. Jeg vil i hvert fald gerne anbefale den. Også til en kommende fødselsdag.

fejret på bedste vis og over et par dage

Lørdag havde jeg inviteret til fødselsdag

Vi er kun en lille del af familien, der er bosiddende her i Himmerland. Det gør, at vi kan ses uden at skulle tælle på knapper. Vi bliver i det daglige kun 5 mennesker, når vi skal ses bare de nærmeste, så det gør vi og med stor glæde. Familien betyder meget for mig. Det er blevet ekstra tydeligt i 2020, hvor vi pludselig er blevet nødt til at begrænse alt socialt liv, at det er vigtigt at ses, så snart der er en anledning.

Det var der i går. Min fødselsdag skulle fejres og det blev den. Jeg fik dejlige gaver, men allerbedst fik jeg tid til at ses med nogen af dem, jeg elsker højest i hele verden.

fejret på bedste vis og over et par dage
Jeg har lige haft fødselsdag og det er fejret over et par dejlige dage
Jeg har lige haft fødselsdag og det er fejret over et par dejlige dage
Jeg har lige haft fødselsdag og det er fejret over et par dejlige dage
Jeg har lige haft fødselsdag og det er fejret over et par dejlige dage
Jeg har lige haft fødselsdag og det er fejret over et par dejlige dage
fejret på bedste vis og over et par dage
Jeg har lige haft fødselsdag og det er fejret over et par dejlige dage

Der blev grinet og spillet og drømt og …

Vi hyggede os med alt for meget mad. Sådan går det ofte, når Kenneth og jeg skal lave have gæster. Vi har det med at overdrive både mængder og udvalg. I går var der oste, pølser, friskbagt brød og to kager, slik og frugt og nødder og alt det, man kunne drikke af kaffe, te eller varm kakao.

Der var også popcorn og spil, snak om fremtiden – særligt for vores unge mennesker – og grin, spas med vores manglende evne til at svare på beskæmmende mange spørgsmål. Der var sen aftensmad. Jeg havde bestilt sennepsglaseret skinke med hele udtrækket. Jeg skal da lige love for, at vi fik mad nok. Kenneth og jeg er stadig ikke sultne efter gårsdagens udskejelser.

I dag henter vi kræfter til ugen, der kommer. Stille liv leves denne søndag og det er så fint med mig. Jeg er jo blevet et år ældre efter ugens fødselsdag.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide