16

Jeg hoppede aldrig på bølgen

Jeg er aldrig hoppet med på Stephen West-bølgen. Ikke sådan for alvor. Jeg har snuset, men …

Det er vist bare lidt for vildt; lidt for skørt og lidt for in-kompatibelt med min smag, men hans sans for drama, farver og i det hele taget hans tag på strik ELSKER jeg! Han er hamrende dygtig, anarkistisk og helt sin egen og den slags er jeg klart tilhænger af, ligesom jeg beundrer hans tekniske kunnen, når han designer. Hans designs er finurlige, anderledes og altid sjove at strikke.

Så faldt jeg i gryden.

Jeg har lige strikket to af hans sjaler. Et tredje er næsten færdigt. Man skal aldrig sige aldrig og nu er jeg altså faldet i gryden, men i den afdæmpede version, for det passer nu engang bedst til mig, at jeg får lov til at være mestendels ensfarvet. Farveforskrækket synes jeg egentlig ikke, at jeg er, men når det kommer til min personlige garderobe, så er jeg meget sikker på egen stil og smag og skal der være spas, er det gjort med en enkelt farveklat.

Jeg har strikket farveklatter. Først Dotted Rays, som var utrolig sjovt og monster-kedeligt at strikke. Først sjovt. Så kedeligt.

Jeg hoppede aldrig på bølgen

Jeg holdt ud, fordi jeg var vild med farven og allerede kunne se, at her var en farveklat, der ville live gevaldigt op på alt det sorte.

Så er jeg med på bølgen …

Dotted Rays er grønt. Meget grønt. Helt vildt grønt. Det er fedt og jeg er vild med det. Det bliver brugt. Jeg overrasker mig selv, for det bliver det og nu er jeg med på bølgen. Eller noget.

Fakta:

OpskriftDotted Rays af Stephen West.

Garn: Sjalet er strikket i Merino Singles fra Handdyed.dk i farve #11.

Pind: 3½

Garnforbrug: I alt 265 gram.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Et herligt strikketøj, som alligevel til sidst kom til at kede mig en smule, men resultatet er det hele værd. Jeg synes virkelig, at det er et både smukt og sjovt sjal/tørklæde, som sagtens kunne finde vej til mine pinde endnu en gang på et senere tidspunkt. Opskriften er også med dansk oversættelse.

Du kan se mere her.


Så skulle jeg vælge bilstrik.

Da jeg pakkede til vores tur til Tyskland i sidste uge, skulle jeg finde et egnet projekt til turens bilstrik og der faldt valget på endnu et sjal af Stephen West, nemlig Holey Chevrons.

Jeg blev ved min læst …

Igen er Stephen noget vildere, end jeg er, så jeg blev ved min læst og strikkede ensfarvet. Jeg valgte en smuk, pink farve, som tidligere har været en af mine yndlingsfarver. Det er mange år siden, jeg sidst har ejet noget i den farve, så det var vel på tide at genopfriske bekendtskabet.

Jeg glæder mig til at lade det lyse op på min noget kedelige, sorte garderobe.

Fakta:

OpskriftHoley Chevrons af Stephen West.

Garn: Sjalet er strikket i Merino Singles fra Handdyed.dk i farve #26.

Pind: 4

Garnforbrug: I alt 145 gram.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Jeg elsker det. Jeg elsker farven. Jeg er stadig pink. Sådan!

Du kan se mere her.

Du vil sikkert også kunne lide