6

Solen skinner, men et sjal om halsen vil være passende

Oline og Mikael kommer til søndagsmiddag i dag. Det glæder vi os til. Måske vi endda når en tur i Østerådalen, men unge mennesker har (heldigvis) mange ting at se til, så vi ser, hvornår de får tid til at komme og ellers trækker vi selv ud i det smukke vejr.

Noget varmt til halsen

Solen skinner, men et sjal om halsen vil være passende, så derfor hæftede jeg ender, vaskede og blokkede det sjal, jeg strikkede siddende midt i en fransk vinmark for noget, der føles som for længe siden.

Solen skinner, men et sjal om halsen vil være passende

Oline ønsker sig ikke et sjal og slet ikke dette, men hun har valgt farverne og jeg håber, at hun med tilvænning bliver glad for at gemme sig i det, når efteråret og vinteren for alvor indfinder sig.

Sjalet er endnu et Exploration Station. Det er mit fjerde (men kun det andet, jeg husker at få fotos af) og denne gang er det strikket i Manos del Uruguays smukke, håndfarvede Alegria. Det er blødt som smør og det sidste er et “must”, hvis jeg skal gøre mig håb om, at Oline nogensinde kommer til at bruge det.

Sjalet er utrolig sjovt at strikke – tro mig, for ellers var jeg aldrig nået i hus med fire af slagsen – og det går forbavsende hurtigt. Der sker hele tiden noget nyt, som gør det interessant at blive ved og det passer godt til mit strikketemperament.

Oline elsker lilla. Det er en af farverne, hun altid vender tilbage til. Lille, petroleum og flaskegrøn. Der er lidt af det hele i dette sjal, så jeg håber, at hun bliver glad. Bare lidt …

Hvad jeg brugte på at strikke dette Exploration Station

Jeg har brugt 4 forskellige fed af den smukke Alegria. Farverne husker jeg ikke og jeg er sådan en, som ikke gemmer banderolerne. Det gør det ekstra vanskeligt at svare på farve- eller kvalitetsspørgsmål, så jeg øver mig faktisk i at blive bedre til at huske disse ting, men på rejsen med dette sjal, skete der så mange uforudsete ting, at det i hvert fald ikke blev en prioritet.

Jeg brugte naturligvis ikke alle meter garn i hvert fed og derfor er det også et oplagt reste-projekt. Nedenfor kan du se, hvad du skal bruge af hver farve.

Forbrug:

Farve A (Sort) – 251m
Farve B (Lilla) – 183m
Farve C (Flerfarvet) – 169m
Farve D (Hvid) – 238m

Strikkepinde: 4 mm

Strikkefasthed: 20 m & 48 rk = 10 cm i retstrik

Opskriften er oversat til dansk, hvis du har fået lyst til at bide skeer med Exploration Station. Jeg kan varmt anbefale det som skøn underholdning-

God søndag derude :-)

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide