12

Jeg strikker Π (pi)-sjal

Rundtosset er jeg ikke blevet endnu, men jeg er godt på vej. Jeg strikker Π (pi)-sjal og det betyder, at jeg strikker rundt og rundt, mens jeg ind imellem – det er her Π (pi) kommer ind i billedet – efter et nøje udregnet og matematisk velbegrundet system, tager ud med jævne mellemrum. Altså et cirkulært sjal baseret på geometrien omkring Π (pi) – forholdet mellem en cirkels omkreds og dens radius og det er noget af det enkleste at strikke.

Elisabeth Zimmermann har i sin Knitters Almanac et rundt sjal og hun skriver følgende om det:

“When you set out on the annual family trip naturally you have to take your knitting; something has to keep you sane in face of the possibly quite ferocious situations you will be up against in the next two weeks.

Try a shawl.

I have a circular shawl for you which starts at the center, has absolutely no pattern, and only six shaping-rounds in the whole thing.“

Det er meditativ strik og der er en stor tilfredsstillelse i at strikke rundt og rundt og se sjalet vokse frem alene ved at anvende lidt praktisk matematik.

Jeg strikker Π (pi)-sjal

HALO af Jared Flood

Denne gang strikker jeg HALO af Jared Flood. Her ligger udtagningerne placeret i de gentagne rækker af hulmønstre og det er smukt og godt tænkt, at gøre det på den måde. Jeg er dog ved at have fået mere end nok at disse omgange med hulmønster. De tager nu en evighed, for jeg er naturligvis nået temmelig meget længere, end jeg var, da jeg tog billederne her.

Jeg har ikke regnet på, hvor lang tid en omgang tager, men den tager lang tid. Meget lang tid for et utålmodigt menneske. Det er en god øvelse for mig.

Karry, fordi jeg elsker den farve og Π (pi)-sjal, fordi jeg også er lidt nørdet

Jeg strikker i en enkelt tråd højlandsuld i farven Karry. Jeg syntes, at der skulle ske noget og det ikke bare skulle ende med gråt, som det plejer. I stedet blev det karry, som ellers har været bandlyst i næsten et årti. Hvorfor nu det? Jo, det er fordi det ALTID endte med karry tidligere. Jeg er åbenbart et meget uopfindsomt menneske.

Nu har jeg dog strikket i blåt et par gange det sidste stykke tid og nu karry, så jeg tænker, at det lykkes, at flytte mig lidt væk fra alt det grå. Langsomt, men sikkert.

Der er kun 50.000 masker tilbage

Jeg regner med, at de sidste 50.000 masker – ja, man skal ALDRIG begynde at regne på den slags – bliver lige så terapeutiske og tilfredsstillende, som de første af slagsen. Det giver mig en særlig tilfredsstillelse at strikke disse runde sjaler. Det er matematikeren, der frydes. Det er systematikeren der frydes.

Det er også godt og beroligende at flytte den ene maske efter den anden uden nogensinde at skulle vende strikketøjet. Altså, hvis du spørger mig.

Jeg elsker at strikke runde sjaler. Også selvom de sidste omgange er så lange, at de nærmer sig et dagsværk.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide

12 kommentarer

 • Avatar
  Svar
  Chain of Yarn
  22. april 2018 at 20:01

  Hvor fedt! – Jeg fik lige et vindpust lidt ligesom “ånden fra ’68 ” eller noget for den KARRY er da godt nok min nye sort og nu skal jeg snart have bestilt den farve hos garnudsalg! Mange tak for at have rystet min grundvold, nu er jeg ikke bare blå.

 • Avatar
  Svar
  Marianne
  13. april 2018 at 18:29

  Montering i små portioner er ok…….savner dig. Men ved du har travlt både hjemme og i garnudsalg :)

 • Avatar
  Svar
  Pia
  11. april 2018 at 14:59

  Hej.. Rigtig fint mønster..kunne være sjovt at prøve . Men et ikke god til matematisk .
  Hvor findes opskriften ..
  Det ville da være sjovt at prøve..

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   12. april 2018 at 11:17

   Der er link oppe i teksten :-)

 • Avatar
  Svar
  Sidsel
  11. april 2018 at 07:15

  Det er for vildt. Men bare ordet matematik, giver mig kuldegys. Og dernæst de laaaange omgange. Pyhaa…. men det bliver megaflot. Og den karrygule er en smuk farve.
  Jeg strikker sjal nu, kun nr 2 i mit liv. Nået til lange pinde…. Det er hårdt for mig, vil se det vokse. Heldigvis sker der noget på hver pind ( a girls best friend, af Kraemer) Hun laver de fedeste opskrifter, tak fordi I har dem til salg på Garnudsalg.
  Så pøj pøj til dig. Jeg hepper på dig

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   12. april 2018 at 12:19

   Så hepper jeg tilbage, Sidsel, for du bliver glad for det sjal :-)

 • Avatar
  Svar
  Annemette
  10. april 2018 at 14:11

  Jeg blev rundtosset bare af ordet matematisk :-D

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   10. april 2018 at 16:07

   Du fokuserer helt forkert, Annemette ;-)

 • Avatar
  Svar
  Marianne
  10. april 2018 at 13:47

  Nej hvor spændende med et rundt sjal. Ja man kan næsten falde i søvn af at strikke rundt. Jeg strikker stort set trøjer , bluser m.m. På rundpind . Så slipper jeg for meget kedeligt monterings arbejde.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   10. april 2018 at 16:05

   Montering kan være meget hyggeligt, men kun i små portioner ;-)

 • Avatar
  Svar
  Ulla Andreasen
  10. april 2018 at 11:24

  Det er en ny måde at strikke sjal på, spændende at se det færdige resultat. Dejlig farve den karry, xen er jeg også vild med. God strikke lyst, håber ikke du bliver helt rundtosset af det. ♥️

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   10. april 2018 at 16:01

   Jeg tror det går, uden jeg mister orienteringen, Ulla ;-)

  Byd gerne ind