0

Gråt med gråt på

Vejret i dag kan vist bedst beskrives som gråt med gråt på. Himmel og jord går i et. Horisonten forvinder i den tåge, der opstår i kølvandet på silende regn. Der er intet formildende ved november i dag. Det er hårdt mod hårdt.

Min hud mærker november. Den bliver oprørt og kræver omsorg. Det giver jeg den, men det er tydeligt at mærke, at vi er gået ind i efterårs- og vintersæsonen. Huden kræver fugt af en helt anden slags, end den, jeg giver den sommeren igennem. Det er alvor nu.

Transition

Årstidernes skiften bliver mærkbar på en helt anden måde nu, hvor jeg er nået til en ny alder i livet, der må betegnes som omskifteligt – særligt, når man er kvinde.

Jeg har været i forvandlingen fra fertil til ikke-fertil kvinde i nogle år efterhånden. Jeg kommer ikke til at skrive en klagesang her, for jeg er simpelthen en af de heldige kvinder, som nærmest ikke har opdaget det. Måske er håret blevet en anelse mere gråt, men det er da omtrent også det.

Jeg har ind imellem korte perioder, hvor jeg spontant kan få det lidt for varmt, men jeg kan næsten ikke være bekendt at kalde det hedeture, når jeg ser på mine medsøstre og det, de skal igennem og så har jeg forresten ikke nævneværdige fysiske gener.

Jeg kan vedkende mig den dårlige nattesøvn, som rigtigt mange kvinder i denne periode af livet skal trækkes med. Jeg sover ustabilt og ligger i perioder vågen en stor del af natten. Jeg føler mig meget heldig, fordi jeg er min egen herre. Jeg skal ikke møde oplagt ind på en arbejdsplads, som kræver, at jeg lever op til specifikke mål. Jeg kan godt tillade mig at være venlig mod mig selv. Det er jeg glad for og jeg husker at glæde mig over, at det er sådan, når det sker.

Fugt, fugt og mere fugt

Der hvor jeg oplever det tydeligst er på min hud. Den forandrer sig i takt med, at hormonspejlet forandres. Den bliver mere sart, tør og krævende. Jeg mærker tydeligt, at der nu skal kærlighed til, for at gøre den tilfreds og jeg føler mig tilpas i den, så jeg tilfører rigelig fugt morgen og aften.

Gråt med gråt på

De vises sten

Jeg har endnu ikke fundet de vises sten, så der kommer ikke en lang række anbefalinger her fra, men to giver jeg gerne.

Min absolut foretrukne bodylotion er og bliver Oil Therapy fra Biotherm. Jeg har været omkring alverdens forskellige olier, men intet gør det så godt, som denne creme.

Det andet produkt, jeg er virkelig glad for, er Submersive Serum Paradoxe fra Beauté Pacifique. Jeg bruger det lidt skiftende afhængig af behov. Har jeg virkelig træt hud, bruger jeg det også inden sengetid. Et par dråber i natcremen. Normalt nøjes jeg med et par dråber i dagcremen. Det virker. Min hud gløder og bliver igen medgørlig.

Hvis det pludselig at være blevet lidt kuldskær hører med til overgangsalderen, ville det give mening, at jeg konstant fryser på trods af Kenneths bare tæer og t-shirts, åbne vinduer og klagende suk, når jeg endnu en gang beder om, at vi får skruet op for varmen.

Nå ja… og så er jeg da også blevet sådan lidt nem til en tåre, men det er nu bare så fint, synes jeg. At spille hård i filten bliver i længden lidt kedeligt, så nu giver jeg los. Måske er det hormoner. Måske er det bare mig, der er ved at blive voksen.

Det sidste er vel også ved at være på tide …

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide