13

Flittige hænder på en onsdag

Flittige hænder på en onsdag blev overskriften for i går, hvor jeg startede dagen med arbejde, men sluttede den med diverse praktiske gøremål.

Jeg havde egentlig lovet mig selv, at der skulle ryddes op i vores lille bryggers, men andre ting fandt vej til hænderne og sådan blev det så.

Flittige hænder på en onsdag blev overskriften for i går, hvor jeg startede dagen med arbejde, men sluttede den med diverse praktiske gøremål.

Brødbagning og masser af syltning

Jeg havde planer om, at jeg skulle bage ugens brød. Det tager ingen tid, for det sidder på rygraden og indenfor fem minutter, var brødet i ovnen.

Så fik jeg øje på kurven med rovet fra haven …

Flittige hænder på en onsdag blev overskriften for i går, hvor jeg startede dagen med arbejde, men sluttede den med diverse praktiske gøremål.

Der var i hvert fald et par ting at lave

I kurven lå blandt andet nogle skønne, velduftende kvæder, som skulle bruges. Fire af dem blev skåret i passende stykker og siden sat over blusset med en passende portion krydderier og tålmodighed. De skulle blive til vinterens marmelade til ostemadder. Kvæden egner sig utrolig godt til ost.

Der lå også en masse umodne figner, som skulle koges til chutney. Som sagt, så gjort. Inden længe var de også sat over blusset og stod stille og putrede, mens jeg fandt sylteglas frem og fik skrevet etiketter til lågene, så vi kan huske, hvad der er i de forskellige glas.

Jeg blendede for øvrigt løg og figner, inden jeg kogte dem i syltelagen, jeg havde forberedt. Det endte med at smage rigtigt godt.

Flittige hænder på en onsdag blev overskriften for i går, hvor jeg startede dagen med arbejde, men sluttede den med diverse praktiske gøremål.

Hvad er dette?

Det sker, at vi finder glas uden etiketter inde i spisekammeret.

Det er altid spændende at åbne sådan et glas, for det er ikke givet, at indholdet afsløres, før vi får låget af. Så kan det være både sødt og surt. Det er aldrig til at vide, men vi elsker begge dele. Dog mest det sure. Det søde holder betydeligt længere på Tjørnevang.

I går fandt jeg lidt æblechutney af den gode med karry, så nu er det hentet frem på forreste hylde, så det kan blive spist før alt det andet.

Te og historie, mens jeg ventede

Mens tingene kogte på komfuret, sad jeg ved siden af med en kop kvæde-te, et strikketøj og en lydbog som baggrundstapet.

Jeg lytter til Sneblomst og den hemmelige vifte af Lisa See. Oplæser er Karin Hegelund og hun er altså lige ved at tage pippet fra mig. Hun læser uden passion og jeg kan det næsten ikke, men indholdet af bogen interesserer mig, så jeg hænger i og håber, at jeg vænner mig.

Flittige hænder på en onsdag blev overskriften for i går, hvor jeg startede dagen med arbejde, men sluttede den med diverse praktiske gøremål.

I mål med begge værelser

Jeg er ved at være i mål med oprydning og flytning af dele af mit værelse. Nu breder jeg mig over to værelser og jeg elsker det.

Jeg nyder, at der hersker orden i alle hjørner og i morges nåede jeg at vinde et fed garn op, inden jeg tog på arbejde. Det gjorde jeg, fordi der nu er plads til lynhurtigt at montere redskaberne og sætte i gang. Det er så skønt og så er der lidt mere til de flittige hænder.

I aften skal vi spise sammen med familien. Jeg glæder mig. Torsdag er en god dag.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide