9

WIP – work in progress

WIP er engelsk begreb, strikkere er glade for at bruge. Work in progress. WIP dækker lige præcis over alt, der er i gang på de strikkepinde, vi konstant fylder med nye idéer. Også mine.

I dette tilfælde dækker det dog ikke over strikkeprojekter og så alligevel …

Jeg har udvidet skatkammeret og indtaget naboværelset. Jeg har omtrent indtaget den ene ende af huset helt og aldeles. I hvert fald bor jeg nu på to værelser og det er så dejligt og fint og giver så god mening, som tiden er.

En velfungerende hjemmearbejdsplads er ikke alene nyttig, men også vigtig for mig. Det har den altid været, men særligt i foråret, da vi i en periode arbejdede hjemmefra, var det vigtigt med et rart rum at arbejde i.

Kenneth er for længst flyttet hjemmefra

Kenneth har kontor ovre i længen. Der arbejder han. Han holder møder derovre og han elsker, at han har et kontor væk fra hjemmet. Det fungerer så fint for ham. Han har samlet alle sine papirer, leverandørinformationer, garnprøver, farvelots o.s.v.

Han trives med at gå hjemmefra, for at gå på arbejde. Jeg trives med at blive hjemme, for at gå på arbejde. I hvert fald gjorde jeg…

WIP - work in progress

Kaos er ikke befordrende for min kreativitet.

Nogen trives fantastisk i et eller andet omfang af kaos. De inspireres af mange ting og stimuleres visuelt af et hav af former og farver.

Jeg trives og skaber bedst i orden. Ro. Omgivelser, der er rolige for sjælen og giver plads til, at jeg kan udfolde mig. Jeg roder nemlig. Helt vildt. Paradoksalt nok. Derfor er det vigtigt med omgivende orden, der giver plads til, at jeg kan rode.

Først tømme. Så fylde.

Jeg startede ud med at tømme det værelse, jeg skulle flytte ind i. Dernæst forede jeg to af væggene med hvide reoler fra IKEA. De er praktiske og kan gemme alt det, jeg skal have gemt, for at trives. Herefter var skelettet klar og jeg kunne begynde at fylde op med de ting, som næsten havde overtaget mit kontor.

Jeg har arbejdet på det her i en uges tid. Ikke konstant, men når der ind imellem har været tid til det. Det har været en stor opgave, for alt er gennemgået, inden det er lagt ind i reolerne.

Nu er jeg ved at være der og forskellen er til at få øje på …

WIP - work in progress

Der mangler fortsat lidt finish her og der, men mit kontor er snart mit kontor igen og her er nu blevet garnværelse med alt det, der hidrører min altopslugende interesse. Den interesse, der fylder både arbejde og fritid med fibre af alle tænkelige slags.

WIP - work in progress

Et gammelt, fransk markedsbord er blevet stillet op under vinduet. Egentlig kun midlertidigt, så jeg havde noget at stå ved og sortere, men jeg er blevet vældig glad for det. Faktisk så glad for det, at jeg vist næsten er parat til at leve med, at døren ikke kan åbnes helt og der er et par hylder i reolen, jeg kun med besvær kan komme til.

Til gengæld for besværet, har jeg fået den dejligste arbejdsplads til farvesortere, udvælge, måle, blokke og i det hele taget bare arbejde ved.

WIP - work in progress

Skjulte skatte kommer for dagens lys

Da jeg kom gennem alle gemmerne, afslørede de en imponerende samling håndfarvet merino. Så meget, at der er til adskillige år, men det går stærkt med at få en samling, når vi ind imellem starter farvegryderne op og går i gang.

Måske skal jeg til at fordybe mig lidt i de bøger, jeg har med farverige sjaler/tørklæder af Stephen West. Ikke at jeg nogensinde bliver lige så farverig, men mindre kan jo også gøre det i dette Herrens År 2020, hvor farverskrækken skal have en på frakken.

Kenneth er gået i køkkenet

Mens jeg har ryddet, rodet og regeret, har Kenneth gjort det samme i køkkenet. Han har arbejdet på det nye arbejdsbord, vi skal have derude. Snedkereret, banket, savet og siden rengjort og olieret. Det er også et work in progress.

I dag er han nået så langt, at han har hentet lamper og skiftet spisebordslamperne ud med nye, små lamper, som passer over bordet. Han finpudser nu derude. Rydder op. Gør rent. Hænger kroge op til spækbrædder. Måske han endda finder plads på bordet til mit søndags-have-rov.

Alt godt fra efterårshaven

Jeg fandt de sidste tomater, de sidste æbler, lidt kvæder og en portion grønne, umodne figner, som skal forvandles til figenchutney, inden frosten kommer og ødelægger dem. Det er også et work in progress.

Det bliver ikke i dag. I dag skal jeg være færdig med mit projekt. De sidste ting skal lægges på plads og jeg skal have styr på alle hjørner. I hvert fald dem af dem, jeg kan få styr på.

Jeg er vild med mit nye domæne og jeg kan mærke, at jeg også er glad for, at vi igen bruger alle rum herinde i hovedhuset. Ikke flere “døde” rum, som ikke bruges, men igen et levende hus med sjæl, rod og spas, som jeg kan lide det.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide