6

På tur i ærtesuppe

På tur i ærtesuppe kunne være overskriften for de sidste dage. Vi har været på Sjælland. Vi har fejret nytår med gode venner og siden været på skønt og alt for kort visit hos min svoger og svigerinde. Det hele er foregået i en tåge tyk som ærtesuppe.

Vi forlod Tjørnevang i solskin fredag formiddag, men da vi ramte Hobro, ramte vi også tågen og den grå dyne, der har ligget over landet i de sidste mange dage.

Vi kørte altså i gråvejr med perioder med regn, men så generede solen da i hvert fald ikke kørslen, hvis vi skal se lidt positivt på omstændighederne og det skal vi da :-)

ærtesuppe

Nytår ved bredden af Arresø

Vi indtog det nye år hos de dejligste venner og deres nye hus ligger ved bredden af Arresø. Siger de i hvert fald, for det var ærlig talt helt og aldeles umuligt at konstatere rigtigheden af den påstand, uden at åbne døren og lytte til gæssene i vandkanten.

Vi kunne intet se. Den smukke udsigt, vi skulle have nydt, var forsvundet. Alt var indhyllet i ærtesuppe af en tåge, der ikke lettede på noget tidspunkt i løbet af de to dage, vi var der.

Vi havde håbet, at nytårsmorgen ville have afsløret det fantastiske kig ud over Arresø, men vi må altså væbne os med tålmodighed og håbe, at vejret er velvilligt indstillet, når vi kommer næste gang.

Vi var i dejligt selskab

Vi hyggede os i dejligt selskab og vi fik fantastisk mad. Det var den dejligste aften, vi havde og jeg, som ellers synes, at nytårsaften er tung at komme gennem, hyggede mig stort hele aftenen. Der var begavet konversation, dejlige, varme mennesker og en skøn lyst til at hilse det nye år velkommen.

Dagen efter kunne jeg – hvis sandheden skal frem – godt mærke, at jeg havde drukket lige rigeligt med vin og champagne. Hovedpinen lå på lur bag pandebrasken og jeg endte med Panodil og lidt drilleri, inden jeg igen var helt på toppen.

ærtesuppe på kanten til Arresø

Fra Arresø til Ålsgårde

Efter en skøn morgenmad og stille hygge med skønne Minni og Erik, fortsatte vi nordpå til Ålsgårde. Vi skulle op og se endnu et nyt hus; nemlig min svoger og svigerindes nye, dejlige sted.

Igen foregik turen gennem en ærtesuppe af tæt og tung tåge, men heldigvis hjalp min GPS os problemløst i mål på ingen tid. Efter en lille halv time ankom vi til Ålsgårde og deres skønne hus, hvor jeg med det samme følte mig hjemme.

Et døgn nåede vi at få sammen, inden vi igen måtte lægge fra land. Vi skulle på arbejde i dag. Der var kun en vej og den gik hjemad.

Vi hentede mor i Glostrup og så gik turen ellers på tværs af Danmark. Også denne gang i tåge så tæt som ærtesuppe. Ind imellem måtte vi liste os afsted, fordi sigtbarheden var så lav, at alt andet ville have været hasarderet.

Vi nåede hjem sidst på eftermiddagen, så der var lige tid til at pakke ud efter nogle skønne dage i virkelig dejligt selskab, inden vi vendte tilbage til hverdagen.

Her er vi så nu. I et nyt år med håb om masser af gode dage, dejlige stunder i godt selskab og med tid til at lykkes med alt det, vi gerne vil. Jeg håber det samme for dig.

Godt nytår :-)

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide