Rotunden

Mark af Scillaer

Jeg var lige i nærheden af Rotunden, så indenom var ingen omvej. Jeg skulle tjekke om scillaerne var sprunget ud og havde gjort verden blå. Det var ikke helt så overvældende, som det nogen gange kan være, men vinterorkanen for 2 år siden gjorde desværre en del skade derude.

Scilla close-up

Smukke er blomsterne nu alligevel og når jeg var i nabolaget, var det oplagt at smutte indenom. Gode venner bor med Rotunden i baghaven, men de var desværre ikke hjemme, så kaffen må jeg indtage herhjemme.

Det gør ingenting, for hjemme ventede godt selskab og en dejlig kop nybrygget kaffe. Om lidt kan det måske blive tid for lidt udendørs sysler. Jeg er i hvert fald klar, hvis solen skulle bestemme sig for at skinne mere end 30 sekunder af gangen, hvilket den ikke gør endnu.

Kenneth tager udedag med Alexander. De skal anlægge bålplads, så de kommer ind med røde kinder om nogle timer. De pakker sig ind, som var det vinter, men der er også koldt ude i blæsten, så fornuftig påklædning er at foretrække. De har besluttet sig for, at de vil forberede stensætningen omkring bålpladsen – og så kunne de passende overveje at tage nogle af de træstubbe vi har liggende og anvende dem som bænke. Det kunne blive fantastisk, tror jeg.

Hvid Scilla

I skovbunden ude ved Rotunden gemte sig forøvrigt også en hvid Scilla (?) med små og sarte blå striber. Den var så fin, så jeg måtte tage et billede af den. Jeg har aldrig set mage.

En dejlig dag :-)

Relaterede skriv

9 kommentarer

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  2. maj 2006 at 17:40

  Nej lad være med det lucie, for man ærgrer sig så frygteligt bagefter, når alle planterne er døde af frosten. Der kommer tid snart :-)

 • Svar
  lucie
  2. maj 2006 at 12:51

  For et forår – så annerledes enn hva jeg etter hvert er blitt vant til. Her er det for tidlig å plante utendørs. Det kan være vi blir overrasket av frostnetter fremdelse, men det er ikke til å tro lige nu. Måske skal jeg ta sjansen?

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  1. maj 2006 at 18:11

  Herligt med alle de kloge og erfarne haveejere ;-)

  En porcelænshyacint – dem må jeg vist have anskaffet mig, for de er da utroligt smukke. Tak for input allesammen :-)

  Esther – du burde med mig en tur omkring Rotunden engang ;-)

 • Svar
  Therese
  1. maj 2006 at 17:42

  Nøj hvor er de smukke. Jeg kørte igennem en sjov i dag, og frydede mig over alle de fine hvide anemoner. Tror jeg cykler mig en tur en af dagene, til Charlottenlund skov måske, og plukker nogle.

 • Svar
  Suzy Q
  1. maj 2006 at 16:25

  De blå/hvid-stribede er porcelænshyacinter. Jeg har dem derhjemme – det er de tidligere ejere af mit hus, der har været så venlige at plante en masse eksotiske forårsløg :)
  http://www.haveselskabet.dk/ShowPage.t?pageID=1059

 • Svar
  Esther
  1. maj 2006 at 15:44

  Åh – jeg ELSKER scilla – og derfor er mine egne (i meget beskedent antal) da også fotoet på majlogoet :o)

 • Svar
  Anne Stange
  1. maj 2006 at 14:47

  Det er vist en porcelænshyazint, jeg har i alle tilfælde nogle, der ligner:
  http://garngastronomi.blogspot.....iiise.html

  Rotunden ser flot ud, selv om den måske er lidt amputeret, der er noget over et ocean af den samme slags blomst!

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  1. maj 2006 at 13:49

  Ja, jeg ved nu ikke om det er en scilla, men den lignede delvist, for i virkeligheden sad blomsterhovederne i klaser. Måske en anden er klogere?

 • Svar
  Ella
  1. maj 2006 at 13:48

  Tak for de dejlige blå billeder Liselotte – det var godt at du fik dem foreviget, når nu ikke jeg har tage mig sammen, til at kigge forbi.

  Den hvide Scilla – jeg har aldrig set magen – den må jeg eje! Der er basis for en tur i planteskolen på Indkildevej ;-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)