52

Nye tider venter

Nytåret har altid kaldt på det vemodige i mig. Jeg sprudler ikke nytårsaften og har aldrig gjort det. Jeg er eftertænksom og en smule stille. Jeg er taknemmelig og jeg ønsker troligt, hvert eneste år, at det nye år må blive godt for alle de, som jeg elsker og holder af, mens jeg tænker på alle de, som ikke er så heldigt stillet, som jeg.

Jeg ønsker også hvert år, stille og for mig selv, at Alexander må blive i vores midte og undgå alt for mange besværligheder i det kommende år. Det sidste ønske, vil jeg gemme væk og i stedet vil jeg takke for, at jeg fik lov til at elske og låne ham så længe, som jeg gjorde.

Herhjemme synes vi ikke, at det er rart, at gøre status over året, som i aften rinder ud. Vi synes faktisk slet ikke, at det er hverken sjovt eller spændende, at skulle tage hul på et nyt år, for den jord vi stod solidt plantet på for en måned siden, rystede pludselig så voldsomt, at vi faldt og vi har knapt rejst os endnu.

Vi slog os. Mærkerne har vi også stadig, men vi ved, at den slags fortager sig og afløses af erfaringer, som kun gør livet rigere, selvom vi aldrig nogensinde ønskede, at høste på de marker, vi blev sendt ud på.

Er vi heldige, viser afgrøden sig at være brugbar og det tror vi såmænd, at den er. Det handler oftest om fantasi og viljestyrke, at få det bedste ud af det værste. Vi har begge dele, så vi skal nok komme videre, selvom timerne ind imellem kan føles lange og stilheden næsten larmende.

Tilbage sidder vi, som en underlig amputeret familie, der nu skal leve videre med fantomsmerter og nye præmisser for hverdagen, men samtidig rummer det nye liv også nye muligheder. Det er de sidste, vi skal lære at se, gribe og bruge. Det ville Alexander have ønsket.

Vi er på vej, men vi ønsker ikke året 2006 tilbage. Vi ønsker det anderledes. Det sidste, lader sig ikke gøre, så vi lever videre med bevidstheden om, at vi gjorde det bedste, vi formåede og så venter der jo et 2007 ude i horisonten.

Det nye år skal bruges til at finde nyt fodfæste. Vi skal skabe nye drømme og nye rammer, for det fremtidige liv. Vi kan sagtens. Vi har masser af tid. Efter 2007 kommer endnu et år og endnu et…

Vi vil så gerne sige tak til alle de mennesker, som undervejs i den sidste tid med Alexander, formåede at løfte os. Det er gjort med omsorg og omtanke og hver eneste gang, har vi været glade og uendeligt taknemmelige. Ingen kan tage sorgen fra os, men mange har gjort den lettere at bære.

Tusinde tak for året, der gik, og til sidst et godt nytår til alle derude i det ganske land…

Godt nytår

Pas godt på jer selv og hinanden. Vi ses på den anden side, i 2007.

You Might Also Like

52 Comments

 • Avatar
  Reply
  Britta Thomsen
  1. januar 2007 at 18:09

  Århhh Liselotte, så kom tårerne igen da jeg læste din blog. Ja i det forgangne år har du været skyld i min jævnt tilbagevendende dehydrering, men for pokker hvor er jeg glad for at læse dine kloge ord. De rører mig dybt og giver stof til eftertanke, og så er dine smukke billeder et fantastisk syn.
  Du og din familie ønskes et godt nytår.

 • Avatar
  Reply
  Pigen
  1. januar 2007 at 17:45

  Også herfra skal lyde en nytårshilsen til jer! Tak for mange timers læsning i det gamle år :)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  1. januar 2007 at 15:59

  Hjemme igen, har jeg lige læst alle jeres kommentarer. Tusinde tak for dem. De glæder, allesammen :-)

 • Avatar
  Reply
  Nunnun
  1. januar 2007 at 15:55

  Takk for en rik blogg som gir mye til leserne!
  Et riktig kreativt og godt nyttår ønsker jeg deg!

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  1. januar 2007 at 15:20

  Godt nytår til dig og din familie selvom det er lidt forsinket.
  Jeg glæder mig til at læse mere på din side i 2007

 • Avatar
  Reply
  Solveig
  1. januar 2007 at 13:01

  Godt nytår til dig og din familie :-)

 • Avatar
  Reply
  Anne Stange
  1. januar 2007 at 12:25

  Kæreste Liselotte.
  Masser af tanker og ønsker herfra, ømme tanker om året der er gået og gode ønsker for året, der nu lige er begyndt, må det blive et dejligt år, trods alt!
  Tak for alle dine vidunderlige skriblerier, din rummelighed, din hjertevarme, dine tosserier, inspitationen, fotografierne, opskrifterne og alt det andet, der er med til at glæde og sætte reflektionerne i omdrejninger.
  Vi ses snart til en pind og en kop…
  Hilsner til jer alle
  Anne.

 • Avatar
  Reply
  Sanne
  1. januar 2007 at 09:21

  Godt nytår, Lise-Lotte.

 • Avatar
  Reply
  Liza :-)
  1. januar 2007 at 03:54

  Ønsker dig og dine et Rigtig godt og lykkeligt Nytår fyldt med fred og glæde. Tak for dine fantastiske skriverier i året som er gået.
  Knus herfra

 • Avatar
  Reply
  Martin
  1. januar 2007 at 03:52

  Alt det bedste – i det næste :-D

 • Avatar
  Reply
  Donald
  1. januar 2007 at 01:53

  Selv tak og godt Nytår.

 • Avatar
  Reply
  Helle
  1. januar 2007 at 01:28

  Kære Charlotte
  Jeg har fulgt dig her på bloggen gennem et par måneder (kan ikke huske hvordan jeg “fandt dig”, men det er vel også underordnet. Men det jeg vil fortælle dig er, at du giver mig inspiation, en ny energi, tid til at være kreativ igen, lyst til at være mig. Og så elsker jeg både din streg og de daglige fortællinger om DIN hverdag. Du må være et enestående menneske, unique – ingen tvivl om det.
  Hver dag glæder jeg mig til at komme ind og se din historie og jeg er der flere ´gange om dagen ;o)

  Trods Jeres store sorg over tabet af Alexander, så håber jeg året 2007 vil tegne sig lykkeligt og godt for Jeres lille familie.
  G*O*D*T*N*Y*T*Å*R og tak fordi jeg må følge med.

  Kærligste hilsner og tanker
  Helle

 • Avatar
  Reply
  anita n
  1. januar 2007 at 01:16

  herfra midtsjælland skal lyde et godt nytår til dig og dine og alle de andre som læser med her!

 • Avatar
  Reply
  Lizelotte
  1. januar 2007 at 01:16

  Kom ned og se os i 2007. Jeg er sikker på at tøserne vil hygge sig – både de små og de store.

  Knus fra livsnyderen

 • Avatar
  Reply
  Anette
  1. januar 2007 at 00:53

  Du og din familie ønskes et rigtigt godt og lykkebringende nytår :-)

 • Avatar
  Reply
  Irene
  31. december 2006 at 20:08

  Af hjertet tak for det forgangne aars visdom og skoenhed gode familie!

 • Avatar
  Reply
  Maria
  31. december 2006 at 18:51

  Kære Liselotte

  Jeg forstår til fulde, at netop i aften bringer nogle svære følelser frem…dem, som hver dag ligger lige under huden, og som på en aften som denne, der i forvejen er præget af eftertænksomhed, soul searching og stilhed, fylder hjertet, hovedet og rummet, du er i…

  Jeg kan forestille mig din/Jeres smerte. Jeg har heldigvis ikke oplevet den selv. Men jeg har oplevet den tæt på, og jeg ved, hvor meget den fylder – “bare” for os i “næste led”. Og jeg bliver fortsat meget berørt af dine ord omkring savnet og kærligheden til Alexander.

  Samtidigt kan jeg også fornemme, at du – og de andre i familien – er rigtig stærk. At du har elsket til fulde – og båret den skæbne, som det har været at være mor til Alexander, med de behov som netop han havde. Og du har set og mærket de glæder ved netop hans unikke personlighed. Følelsen af dét – det har du med dig, selvom han fysisk ikke er her mere…

  Jeg er sikker på, at du har ret, når du skriver, at Alexander ville ha’ ønsket, at I lærer at bruge de muligheder, som den nye hverdag giver Jer. At han smilende vil betragte Jer oppe fra sin stjerne, og følge med i alle de oplevelser, der ligger forude og venter på Jer…

  Rigtig godt nytår ! Jeg glæder mig til at følge dig i det kommende år. Om det handler om svære eller glædelige ting – jeg bli’r altid rørt ét sted, når jeg læser dine ord og ser dine billeder…og det er en stor gave, som jeg er glad for at få – tænk sig, at en fremmed kan berige ens liv på sådanne en dejlig måde ! Livet er i sandhed en forunderlig størrelse…

 • Avatar
  Reply
  Hanne 2
  31. december 2006 at 18:11

  Her i Vegas vil jeg taenke paa jer kl.2400, vi er jo lidt “bagud” over here!:-)
  Og saa vil jeg oenske jer tre, sorry fire ( Oskar, selvfoelgelig!), at det kommende aar vil bringe fremgang, ro og stabilitet ind i jeres liv, ( det er jeg sikker paa det vil!) :-)

  **************************SKAAL! – OG GODT NYTAAR!*********************

 • Avatar
  Reply
  Janne
  31. december 2006 at 17:33

  Du er en fantastisk skribent, Liselotte – du beskriver så rammende, hvordan det er at stå på tærsklen til et nyt år, som man på sin vis higer efter at tage hul på. Samtidig med at man ikke kan slippe året, der slet ikke blev som man havde ønsket. Du beskriver fuldstændig vores følelser for 2 år siden, da vi netop havde mistet vores lille dreng. Jeg vil ønske dig og din familie et godt nytår, jeg håber inderligt i kommer godt ind i det og at det vil bringe jer lykke og ro.

 • Avatar
  Reply
  Pedrsn
  31. december 2006 at 17:01

  Nytåret ønskes rigtig godt og sprudlende.. Midnat skal forceres.. 07 rundt om hjørnet. :)

 • Avatar
  Reply
  Frederikke
  31. december 2006 at 17:00

  Rigtig godt nytår til jer – I er i mine tanker :)

 • Avatar
  Reply
  Bolette
  31. december 2006 at 16:48

  kærlige tanker har det på samme måde med det nye år og det gamle
  ikk sådan BANG…men bare stille og eftertænksomt ……

  får tårer i øjnene af det du skriver Liselotte det går i lige hjertet på mig
  håber I får den aften som i gerne vil ha

  tanker Bolette

 • Avatar
  Reply
  Kimporator
  31. december 2006 at 16:29

  Jeps great LL, du ønskes alt godt, men dine ordbomber er naturligvis ikke ligefrem bordbomber i denne tid..

 • Avatar
  Reply
  Nadia
  31. december 2006 at 16:17

  Godt nytår og god vind fremover :=)

 • Avatar
  Reply
  Lene
  31. december 2006 at 15:57

  Godt nytår til dig og din familie, Liselotte og tak fordi du jo med din måde at lave blog på åbnede en ny verden for mig. Mange varme tanker herfra

 • Avatar
  Reply
  regitze
  31. december 2006 at 15:40

  din dejlige, finurlige, hæsblæsende, eftertænksomme, blide rappenskralde.
  der er så meget kærlighed hos jer.
  jeg ønsker jer allesammen et godt og lykkebringende nyt år, som I vil se tilbage på med glæde. der er masser af held under proppen.

  en særlig hilsen til din stouwte viking af en viis mand og til din kloge, smukke datter. og til den bette hyggehund, forstås.

  tak for i år.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  31. december 2006 at 15:24

  Tusinde tak allesammen :-)

 • Avatar
  Reply
  Heidi
  31. december 2006 at 15:13

  I lige måde Liselotte – fodfæstet fastner sig når tiden er rigtig til det :)

 • Avatar
  Reply
  mette
  31. december 2006 at 15:09

  Godt nytår, Lise-Lotte.

 • Avatar
  Reply
  Anita
  31. december 2006 at 15:02

  Godt Nytår til Jer, trods alt, og tusind tak for alt, hvad du og din familie i dette år har beriget mig med. Jeg tror sgu helt jeg elsker Jer!

  Tankeknus med stjerner og B U M :o)

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  31. december 2006 at 14:49

  Rigtig godt nytår!! Herfra sendes særligt et par klap til jeres ‘pjoskede’ hunni :-)

 • Avatar
  Reply
  Judith
  31. december 2006 at 14:33

  Godt nytår ønskes du og din familie.

 • Avatar
  Reply
  HenrietteB
  31. december 2006 at 14:32

  Jeg ønsker jer alle et rigtig godt nytår!

  Knus, kram & tanker.

 • Avatar
  Reply
  Helle Læsø
  31. december 2006 at 14:30

  Hej Liselotte, Kenneth og Oline (og Oskar).
  I ønskes et velsignet,berigende og fantastisk godt nytår, trods alt.
  Min Lea, står her, og spørger hvorfor jeg skriver til en, som jeg ikke kender. Og hvorfor er det lige, at jeg gør det. Jo, jeg synes jo jeg kender dig og din familie rigtig godt, men det gør jeg jo egentlig ikke. Men jeg skriver alligevel, for jeg ka’ så godt li dig.
  Mange nytårshilsner fra
  Helle og Lea

 • Avatar
  Reply
  En far
  31. december 2006 at 14:04

  Godt nytår skal lyde fra jeres nær-naboer i Skalborg. Vi ses helt sikkert på den anden side. Det ville glæde os.

 • Avatar
  Reply
  Hege
  31. december 2006 at 13:59

  Godt nytt år!

 • Avatar
  Reply
  Yrsa
  31. december 2006 at 13:48

  Rigtig godt nytår til jer i Gug fra mig herovre på djævleøen.
  Håber 2007 bringer jer lykke og held og mange gode timer i familiens skød.
  STORT KRAM
  YRSA

 • Avatar
  Reply
  Ella
  31. december 2006 at 13:36

  Vi ønsker jer et godt nyt år – som vi glæder os til at dele med jer.

  Vi holder så umådeligt meget af jer.

 • Avatar
  Reply
  Tina
  31. december 2006 at 13:30

  Du og dine kære ønskes ligeledes et godt nytår…

 • Avatar
  Reply
  Grith
  31. december 2006 at 13:28

  Også et rigtig godt nytår til jer i Gug! Jeg ved, at I nok skal finde fodfæste, selvfølgelig gør I det, den slags tager bare sin tid. Ting skal bundfælde sig og en ny dagsorden sættes, med et helt nyt perspektiv. Den slags kræver sit. Men med tid, tålmodighed og masser af kærlighed og omsorg skal I nok finde et plant grundlag sammen. Kram herfra.

 • Avatar
  Reply
  Uffe
  31. december 2006 at 13:24

  Godt nytår!

 • Avatar
  Reply
  Madame
  31. december 2006 at 13:23

  Godt nytår, Liselotte.

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  31. december 2006 at 13:21

  Hej Liselotte

  Godt Nytår til dig og familien.

  De varmeste tanker fra en forholdsvis ny læser af din blog

 • Avatar
  Reply
  Kaja
  31. december 2006 at 13:18

  Kære Liselotte.
  I må også have et godt Nytår. Det skal såmænd nok lykkes jer at fylde 2007 med en hel masse godt, med jeres positive indstilling til livet. Jeg er simpelt hen så fuld af beundring af jer.
  Jeg glæder mig til at følge din blog i det nye år.
  Mange hilsner fra Kaja

 • Avatar
  Reply
  Esther
  31. december 2006 at 13:13

  Kære Liselotte

  Du kan altså noget helt særligt med ord :o)

  Rigtig godt nytår til jer alle.

 • Avatar
  Reply
  Tina - omme i London
  31. december 2006 at 13:06

  Rigtig godt nytaar til dig og dine. Jeg haaber solen skinner paa jer i 2007.

 • Avatar
  Reply
  Pollyanna
  31. december 2006 at 12:58

  “Gør det bedste du kan – så kan ingen forlange mere!” Det sagde min mor altid og jeg synes hun har ret. Det har I gjort for Alexander! Må 2007 bringe jer gode tider!

 • Avatar
  Reply
  Dana
  31. december 2006 at 12:54

  Godt nytår til jer og Pjoskar – et 2007 med sødt og surt, balsam på fantomsmerterne, samt rødt levende liv.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  31. december 2006 at 12:44

  Godt nytår til dig også, Acq og tak for de meget smukke ord. De varmer, skal du vide :-)

 • Avatar
  Reply
  Acq
  31. december 2006 at 12:43

  Godt nytår, Liselotte.
  ..og tak for den unikke skønhed du formidler med ord, billeder og hjerte.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  31. december 2006 at 12:35

  Og i lige måde, Laila :-)

 • Avatar
  Reply
  Laila
  31. december 2006 at 12:34

  For jer venter der et helt nyt nytår!

  Jeg håber i sammen finder derhen og finder det fodfæste i søger trods fantomsmerter og ønsker om at ændre året der gik!

  Godt nytår til dig og dine Liselotte..

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)