13

Endelig!

Glædelig december

Så nåede vi endelig ind i december og det er tilladt at begynde at jule herhjemme. Morgenen er stille. Kenneth er kørt for en time siden og jeg er den eneste, som er oppe. Hund og barn sover længe endnu, så der er tid til at nyde stilheden og den nybryggede kaffe, som er dejlig varm.

Udenfor regner og rusker det. Det ligner ikke den december jeg håbede på. Den med smukt dalende snefnug fra klar himmel. Sådan er december sjældent, så det er vist min egen skyld, hvis jeg skuffes. Jeg vælger ikke at spilde tid på den slags og tænder i stedet for stearinlys, henter endnu en kop kaffe og sætter mig ved bordet her. Der er nok at gøre og jeg hygger mig med det.

Mørkepakkeri

I baggrunden kører radioen og jeg underholdes af en blanding af musik, sport og nyheder. Det er fint og trygt, mens jeg stille mærker, at livet vist er mere end godt.

Bagved mig står kasserne med julepynten. Der er ting i de kasser, som er helt essentielle for at skabe den helt rigtige julestemning, så jeg glæder mig til at tage hul på dem og måske kan jeg slet ikke vente på, at Oline står op.

Pynten venter

Kan jeg ikke, tyvstarter jeg med nogle af lysene, som er med til at gøre decembermorgener anderledes hyggelige at stå op til. Det må jeg godt, har jeg bestemt.

På himlen anes lyset og alt det blå. Om lidt begynder dagen for alvor. Jeg er klar.

You Might Also Like

13 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  1. december 2007 at 11:21

  Sifka, jeg elsker julemåneden, så ja… her emmer af forventning :-)

  Deborah, tak skal du have. Det er vejr til hygge, så rigtig god fornøjelse med dine julesysler :-)

 • Avatar
  Reply
  Deborah
  1. december 2007 at 10:34

  Oh, hvor er det altså bare FLOT dit banner!! Jeg tænker så det knager, hvordan jeg får jul ovre hos mig. Din nisse er bare nuser!!! Elsker den! Og de fine huse med pynt! Det er bare så sødt!

  Jeg vil også hygge med Julepynt, og julekort! God dag til dig med dine!

 • Avatar
  Reply
  Sifka
  1. december 2007 at 10:19

  God formiddag, her emmer nok af forventning? Jeg har fået et tilbud om kørelejlighed, så min pyntestart er lige blevet udsat. God fornøjelsen med pyntningen.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  1. december 2007 at 10:16

  – og det rettede jeg med det samme – sgu da! ;-)

  Jeg kan allerbedst lide regel 1.2 – den er lige noget for mig ;-)

  Det er dejligt at høre, at fruen blev glad for dine engle. Til alle andre kan jeg fortælle, at Claus har forvandlet engleuroen fra tidligere til små engle i folie – lige til at klæbe på ruder, spejle eller andre glatte overflader. Han er så smart, er han! ;-)

 • Avatar
  Reply
  Claus
  1. december 2007 at 10:14

  Ikke olie – men Oline squ da :)

 • Avatar
  Reply
  Claus
  1. december 2007 at 10:14

  Hvis oline brokker sig over pyntningen, så henvis hende til reglerne, de findes her: http://www.simplych.com/cb_rules.htm – det er nøjagtig det samme regelsæt der gælder for julepyntning. Det var bl.a. derfor jeg benyttede en ‘friaften’ i går til at tyvstarte for at overraske min hustru med dine fine engle i alternatv brug – de faldt så absolut i fruens smag…

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  1. december 2007 at 09:59

  Mon ikke du kan finde plads til lidt mere, Gitte – det tror jeg ;-)

  Helle K, vi laver selv reglerne… tror vi, men så kommer ungerne forbi og forlanger, at alt skal være som sidste år ;-)

  Jenny, det lyder som en skøn morgen og en dejlig dag i sigte. God fornøjelse med det hele :-)

  Anni, hjertelig velkommen – hvor er det dejligt, at de kardemommeboller vækker glæde så mange steder. De ER gode – og det er vores teenagere vel egentlig også. Jeg ville i hvert fald ikke undvære min :-)

  Susan, nu skal vi endelig jule – det bliver så dejligt og julestjernerne skal vi nok få fingre i, ikke ;-)

  Fru Koch, julevejr ER gråvejr og vi glemmer det bare. Du har helt ret, men så kan vi heldigvis skabe illusionen om vinterhvid jul indenfor, så det har jeg tænkt mig at prøve :-)

 • Avatar
  Reply
  kokken på blokken
  1. december 2007 at 09:48

  God morgen til dig Liselotte – julevejr er jo gråvejr og regnvejr – vi har bare glemt det! Her er det også gråt og vådt – men i dag skal der jules! Kærlige hilsner om en god week-end herfra ….

 • Avatar
  Reply
  Susan
  1. december 2007 at 08:46

  God december morgen :-)

  Vi skal ud og hente vores julekasser her i weekenden og saa kan vi jo nok ikke lade vaere med at pynte lidt op. Jeg kommer jo nok ogsaa til at koebe en julestjerne eller 2. Det er saa hyggeligt.

 • Avatar
  Reply
  Anni
  1. december 2007 at 08:36

  Liselotte, du har en ny fan her i Wien. Også jeg ledte efter en opskrift for et stykke tid siden, og kom så ind på din side. Siden har jeg fulgt jer i tykt og tyndt. I torsdags, til vores cafe-eftermiddag, bagte jeg dine kardemommeboller. Jeg lavede dobbelt portion og alligevel var der for lidt!!!! Uhm….. de var dejlige, med smør og hjemmelavet blommesyltetøj. Mange kærlige hilsener fra .at med ønsket om en rigtig glædelig adventmåned til dig og din familie.
  PS. Husk, at teenager-tiden går over (engang!?!`men hvornår, min er nu 27 :))

 • Avatar
  Reply
  Jenny
  1. december 2007 at 08:30

  God-glædeligste-morgen Liselotte :-)
  Nu så jeg løjerne, hvor er det fint!! Loving it.. Er lige stået op også, tændt for radio 100fmSoft som KUN spiller julemusik – nu må jeg godt.. Lige om snart gør jeg lidt rent og SÅ skal julepynten op og de første julegaver købes på julestrøget i Århus.. Ihhh det er December og hvor er det fantastisk :-)
  Ha’ den skønneste dag, Liselotte og tak for det første lille juleinput (banneret) :-)

  Kærlig hilsen
  Jenny

 • Avatar
  Reply
  Helle K.
  1. december 2007 at 08:12

  Du kan gøre lige som du selv har lyst til – det fede er, at man selv laver sine regler ! Hen af vejen… Godmorgen og god december til dig – jeg er kun oppe fordi der er en håndboldkamp i farvandet. :-)

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  1. december 2007 at 08:12

  Godmorgen Liselotte. Hvor blev jeg også dejlig tilpas da jeg vågnede og kom i tanke om det er første dag i dec. Men ih, hvor træls at regner slår mod ruderne. Øv, men en god dag skal det nok blive alligevel!
  Nyd din stille morgen, og hvor blir det spændende at dykke i kasserne :-) Jeg har pyntet, men der er stadig en masse i mine kasser,- måske der kunne findes plads til lidt mere.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)