Loading...
X

Nålepuder

Hvad skal der til, for at blive lige så tosset, som Liselotte?

Ja, det er ikke noget, man bare bliver, det kræver mange års øvelse, men du kan starte med at hækle nålepuder, for så er du godt på vej, tænker jeg. Det er så let, som at klø sig i nakken og man er altså småtosset, hvis man gør det, men det er fin anvendelse af resterne.

De absolut første, sidste og eneste...

Jeg har brugt Mayflowers den bedste bomuld, en hæklenål nummer tre, en stoppenål og noget pladevat. Jeg har også været i knappebeholdningen, for at finde knapper, fordi jeg alligevel ikke gad hækle de små blomster, som ellers var planlagt til at pryde toppen af nålepuderne. Jeg er så doven. Hvis ikke, kunne jeg have hæklet hvad som helst til toppen af kransekagen. En blomme, små tusindfryd eller et lille æble med grønne blade. Nu blev det bare til vintage-knapper.

Start med at slå 6 luftmasker op og saml dem til en ring. Hækl nu 12 fastmasker rundt om ringen. Saml med en kædemaske og fortsæt med næste omgang, hvor du hækler *2 fastmasker i den samme maske, 1 fastmaske i næste maske* og gentager omgangen rundt. Næste omgang øger du også maskeantallet ved at hækle *2 fastmasker i den samme maske, 1 fastmaske i de næste 2 masker* og gentager omgangen rundt. Næste omgang byder på 3 fastmasker mellem udtagningerne… næste 4 og så fremdeles og på den måde ender du med en sekskant. Det er grundidéen.

Trådene skal strammes, for at give facon...

Min sekskant slutter med 8 fastmasker mellem udtagningerne, men det passede bare til min hæklefasthed. Måske skal du have 10 fastmasker mellem udtagningerne, før du synes, at den er stor nok. Det er ligegyldigt og alene bestemmende for den endelige størrelse.

Nu hækler du endnu en sekskant i samme størrelse. Når det er gjort, hækler du de to sekskanter sammen vrang mod vrang med en omgang fastmasker, men inden du lukker den helt, fylder du den ud med pladevat.

Det sidste du gør er, at du tager en tråd og syr kryds fra midten og ud til hvert af de seks hjørner. Hvor meget du vil stramme tråden, bestemmer du selv. Prøv dig frem for det bedste resultat… hvis du altså er lige så tosset, som jeg er :-)

101 kommentarer til “Nålepuder
 1. Puttenings

  Hvor er de skønne Liselotte, jeg gider godt at være lige så tosset som dig. :o) Tak for idé samt opskrift.

   
  Svar
 2. Kathrin

  ….svussj….. så har du skapt en masse fargeklatter…. og gleder resten av blogge-verden med herlighetene. Thank you for sharing…

  Påskehilsen, Kathrin.

   
  Svar
 3. Louise

  JUBI, tak fordi du deler – både alle de pragtfulde billeder og opskriften.
  Glædelig påske til dig og dine.
  Kram Louise

   
  Svar
 4. henriette

  Hej Liselotte.
  NU er jeg altså hooked. Selv jeg som er hæklenybegynder, må kunne finde ud af den søde lille ide. Jeg vil kaste mig ud i den, så snart jeg har været i byen i morgen.. Jeg har nemlig alt muligt garn, men bare ikke lige noget bomuldsgarn sååå

  Juhuu den er fin

  Venlig hilsen
  Henriette

   
  Svar
 5. Lisbeth Bula

  Det er ikke “tosset” (jeg blir snart dansk av å lese bloggen din) for nå har du smågaver å glede mange med! Jeg lagrer oppskriften.. Hendene dine er visst aldri i ro! Ha en aldeles nydelig påske. (Og det kan man ha selv i dårlig vær, det er visst)

   
  Svar
 6. diana rose

  Kære Liselotte.
  Hvem ka´- du ka´. Fantastisk – jeg har sagt det før – dit døgn må have mindst 48 timer. Og så ha´overskud til at dele opskrifter og billeder ud til højre og venstre. Af hjertet tak. Godnatknus fra Diana

   
  Svar
 7. merete

  for sådan en blokke sweater nørd som mig ville den da være super nyttig. de er så fine. jeg gad godt være ligeså hurtig som liselotte, men er vist desværre blot skør.

   
  Svar
 8. Trine

  Tusinde tak fordi du gider dele… !!! – glæder mig allerede til at krybe sammen i sofa´en med bomuldsrester og hæklenål..

  god påske til dig og dine :)

   
  Svar
 9. Annemette

  øv jeg er på arbejde og mit bomuldsgarn ligger der hjemme. Jeg kommer til at gå tidligt – jeg vil igang med at lave nådepuder

   
  Svar
 10. Qehenne

  Så enkelt, men dog så nydelige. Deilige fargeklatter til syskrinet. Takk for at du deler oppskriften med deg. Den er arkivert og skal brukes. Kjempe gaveideer :-)

   
  Svar
 11. Betina

  Ja, de er superskønne de nålepuder. Jeg måtte også igang første gang jeg så dem et sted på en Norsk hjemmeside, og nu nærmest vader jeg rundt i nålepuder. Mega skøn blog du har dig her. God påske.

   
  Svar
 12. Liselotte

  hannekludekone, det er SÅ sjovt at se dit tæppe, for jeg har et liggende, som ligner til forveksling. Jeg strikkede et til Alexander for mange år siden. Masser af forskellige farver og mønstre, men jeg strikkede det på min strikkemaskine, for jeg er ikke god til mønsterstrik :-)

  Brocher… du siger noget :-)

  Birthe, rigtig god fornøjelse med forsøget :-)

  Betina, du kan vel ikke huske, hvor du har set dem henne? Måske var der en opskrift? Jeg er så dårlig til at forklare, så måske kunne folk bedre forstå den norske ;-)

   
  Svar
 13. Louise

  Hej igen.
  Jeg pakker til sommerhuset nu, incl. bomuldsgarn, hæklenål og
  opskrift. En god krog på terassen. Mmm, jeg kan allerede mærke
  det.
  Kram Louise

   
  Svar
 14. Liselotte

  Louise – god fornøjelse :-)

  Ann, tusinde tak for linket. Der var LANG vej ned til nålepuderne, men de ligner mine til forveksling. Jeg tror måske, at hun sætter trådene modsat mig, men det kan da være ligegyldigt. Selv antal omgange er de samme – men som sagt kan de varieres afhængig af den endelige størrelse. Måske nogle bedre forstår hendes instruktioner, så tusinde tak igen, for at finde dem til os :-)

   
  Svar
 15. Vibbedille

  Mine puter er akkurat like Liselotte sine.Det er en gammel grunnoppskrift som har eksistert evig tror eg hehe

  Min siste omg er 8 fm 2 fm i neste osv

  Dine var lekre Liselotte!!

  Ha en herlig Påske alle sammen

  Hilsen Vibbedille i Norge

   
  Svar
 16. annemette

  Det er din fantastiske u-efterlignende farvekombination, der gør alle dine ting helt unikke. Jeg prøver, men din farvesans kan jeg altså ikke efterligne.

   
  Svar
 17. Sonja

  Hej Liselotte.
  Nu må hende tanten fra Farum give et lille piv fra sig, det er dog utroligt som du kan blive ved med at finde på nyt håndarbejde, de nålepuder er jo alletiders :-)

  God påske til jer tre fra os i Farum.

   
  Svar
 18. Githa

  Jeg hopper vist lige på overflodsnålepudetsunamien også :-)

  Om jeg fatter hvordan du når alt det du når Liselotte. Og ovenikøbet når at dele med esten af vedens håndarbejdsnørder ;-)
  Jeg bukker dybt for dig :-)

   
  Svar
 19. Liselotte

  Vibbedille, din forklaring på nålepuderne er simpel og letforståelig. Måske kan andre bedre forstå din, så det er godt med et alternativ :-)

  Annemette, tak for roserne :-)

  Sonja, jeg er godt tosset, er jeg, men det har du måske hørt og rigtig god påske til jer også :-)

  Githa, rigtig god fornøjelse med projektet. Det er sjovt og hurtigt :-)

   
  Svar
 20. Pingback: - a la Liselotte | about a girl

 21. Pingback: Sy en lap - strik en maske » Blog arkiv » Små hæklerier

 22. Gayla

  These are beautiful! Thanks for sharing the pattern. I think I translated it correctly. I made one today and even though it was small it turned out well. I am working on another with the correct Yarn.

   
  Svar
 23. Pingback: Handarbeitskram » schnelle Erfolgeserlebnisse – immediate gratification

 24. Liselotte

  I think someone made an english version of the pattern. Try looking at ravelry.com – maybe you will find it there :-)

   
  Svar
 25. Mary Grace McNamara

  Just darling! I found you through Terri at Purple and Paisley. She had made one of these and linked to your post. They are so cute, and quick and fun to make too. I used leftover cotton from my dishcloths and it turned out great. Will be showing it on my site today. Thanks for sharing!

  MGM

   
  Svar
 26. Alhana

  Lovely pincushions! Thank you very much for sharing the pattern, I think I’m making tons of these. By the way, I just translated your blog into English using Google tools, if this can help.
  Regards.

   
  Svar
 27. Linda - Stoneybrooke Cottage

  For those who asked for an English translation… Google makes a program at http://translate.google.com

  You cut and paste the web address into the translation box and then tell it what language to translate from and into.

  That’s what I did.

  What a great pattern!

   
  Svar
 28. Betina

  Jeg startede med dine Hexagon lapper, så blev det kludetæppet og nu er nålepuden også afprøvet. Den er slet ikke blevet så fin som din, men den er der da. Tak for endnu en skøn opskrift.

   
  Svar
 29. Morgan

  Oh my! Google to Spanish turned out really really funny, it came out with things like “suture stitch” and “evil versus evil” and that sort of thing. I’ll give it a try anyway, maybe I’ll be able to deduce some instructions from that mess. Beautifull pincushin!!! Thanks for sharing ^-^

   
  Svar
 30. Tove

  Nå har jeg også heklet nåleputer etter oppskrift her hos deg! Sjekk i bloggen min! Jeg håper det er iorden at jeg har oppgitt linken til bloggen Ullkurven hvor jeg fant linken til ditt mønster. Ha en god helg!

   
  Svar
 31. Pingback: Almost 25 Ways to Get Rid of my Sock Yarn « I am addicted

 32. Carolina

  Så fina :) Hittade dessa genom en Finsk internetkursvän. Jag har massor med restgarn så nu ska jag bara hitta virknålarna. Jag har fått min Skånske make att hjälpa mig med danskan, ledsen att jag varken kan läsa så mycket eller skriva danska själv…. Nu hamnar du på min måste läsa blogg lista :-)

   
  Svar
 33. Sara

  Hej Liselotte!
  Mon du kan hjælpe mig? Jeg mangler idéer til hvor jeg kan finde fine knapper (gerne genbrug/på nettet). Og derudover har jeg også lige hæklet en version af dine dejlige nålepuder. Så jeg er nok også lidt småtosset…og meget glad, for den er blevet rigtig fin, så tak for opskriften!!
  En venlig hilsen fra Sara

   
  Svar
 34. karin Post Rasmussen

  Hej Liselotte
  jeg er helt vild med din blomsternålepuder og suntes de er rigtig fine,desvære kan jeg ikke hækle selv, men vil høre om jeg evt kunne købe en hos dig?
  forhånd tak mvh karin p r

   
  Svar
 35. Marianne FasterLarsen

  Hej Liselotte og Karin!
  Jeg er også helt vild med dine nålepuder, Liselotte!!! ;-) og jeg vil gerne hækle en til dig Karin. Læg en besked på en af mine annoncer på Trendsales – søg på Faster Larsens, så kan jeg lægge et billede ind af de nålepuder, jeg har liggende :-)
  Og i morgen er det weeekeeeeend!
  Hilsen Marianne

   
  Svar
 36. Bente Brandt

  Hejsa

  jeg har nu lavet 35 nålepuder, men jeg var også godt tosset inden.
  ja..det er skønt at have noget at lave, der ikke kræver så meget af hjernen.

  Hilsen fra
  Bente

   
  Svar
 37. Hanne

  hvor er de da fantastiske og smukke synes jeg – skal da helt sikkert også lave nogle og være endnu mere tosset end jeg er i forvejen :-)
  Tak for inspirationen til et lille nemt projekt som man bliver glad i låget af :-)

   
  Svar
 38. Mie

  Hej Liselotte
  Jeg synes, det er nogle fantastiske nålepuder, du har lavet. Jeg har forsøgt at gøre dig kunsten efter.
  Men jeg har et fået et problem. Jeg er ny i hæklingens kunst. Findes der en særlig teknik til at sætte trådene på? Jeg synes ikke jeg kan få det til at se pænt ud, det bliver hele tiden skævt :(

   
  Svar
 39. Pingback: Hækle, hækle, hækle… | Strikkelogen.dk

 40. Pingback: Hexagons On Point in 10 Free Patterns

 41. Pingback: Blommigt för nålarna! 🌸 | Med kärlek från Äpple & Kanel - för dig som älskar det handgjorda

Tak for at du giver dig tid til at gøre det endnu sjovere at læse med herinde :-)